AUTOpro
Stiri Connected Green car Industrie

Huawei vrea să cumpere un mic producător auto din China

Huawei încearcă să intre în industria auto și urmărește să cumpere un mic producător din China pe care deja l-a adus în magazinele sale.

În momentul de față, Huawei este cel mai mare producător telecom din lume. Interdicțiile impuse de SUA și statele europene, însă, i-au creat o serie de probleme pe care încearcă acum să le depășească.

Recent v-am anunțat că în magazinele Huawei din China se pot cumpăra mașini, mai exact Seres SF5. Acest automobil împachetează o serie de tehnologii Huawei, iar acum conglomeratul chinez vrea să dețină acest mic producător de mașini.

Conform informațiilor prezentat de Reuters, Huawei și Seres ar fi ajuns la un acord. Din păcate, nimic nu poate fi confirmat momentan.

Inițiativa Huawei de a intra în domeniul EV-urilor este de înțeles, având în vedere ca Beijing sprijină producția de astfel de autovehicule și acordă subvenții sau granturi.

Huawei ar putea cumpăra Seres până la final de iulie 2021, însă companiile nu au vrut să comenteze asupra acestei noutăți.

În tot acest timp, Huawei încearcă să obțină și controlul ArcFox, o marcă de mașini electrice a BAIC care a lansat de curând Alpha S cu sistemul Huawei Inside. BAIC, însă, n-ar vrea ca Huawei să devină mai influent în cadrul companiei. Seres SF5 vândut în magazinele Huawei nu este complet electric, ci hibrid.

Articole similare

Skoda Fabia ajunge la a IV-a generație

Florin Amariei

Audi pregătește un nou facelift pentru berlina sa premium A8

Mihai Morcovescu

Porsche a donat 1.000.000 de euro pentru ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia și Siria

Mihai Morcovescu

Leave a Comment