AUTOpro
Stiri Industrie

Huawei vinde mașini în China

huawei sf5

Producătorul de telefoane mobile și rețelistică Huawei vinde acum mașini în China. Modelul SF5 poate fi găsit în magazinele Huawei din țara asiatică.

Deși nu este un automobil propriu și nu poate fi categorisit drept Huawei SF5, compania a decis că vrea să obțină mai multe venituri prin vânzarea de mașini electrificate, nu electrice. Ecosistemul propriu din țara de baștină a gigantului telecom, așadar, este îmbogățit cu un automobil al firmei SERES care se vinde sub egida Huawei.

Seres SF5 va fi, așadar, găsit în magazinele Huawei din China, însă numai în acele locații selectate.

Seres SF5 vândut de Huawei este un automobil care împachetează o serie de tehnologii importante ale producătorului de telefoane mobile special dezvoltate pentru sectorul auto precum Huawei DriveONE și Huawei HiCar.

Huawei și Seres SF5

Seres SF5 este rezultatul la care s-a ajuns, după ce Martin Eberhard, co-fondator al Tesla, a decis să pornească SF Motors. Compania a fost apoi vândută de Eberhard către chinezi și a primit numele Seres, acronim care simbolizează o denumire arhaică pentru poporul chinez.

Huawei spune despre SF5 că este capabil de 180 de km în modul complet electric (testat în ciclul NEDC, nu WLTP) și poate circula încă 1.000 de km grație unui motor pe benzină care acționează ca generator pentru baterie. Mașina este propulsată exclusiv electric, dar produce emisii în cazul în care nu este încărcată la priză. Există și o versiune complet electrică (EV), dar aceasta nu este încă vândută de Huawei.

Seres SF5 a început să fie vândut de Huawei pe 21 aprilie și costă 31.580 de euro în varianta cu tracțiune integrală.

Articole similare

iX3, primul SUV BMW cu propulsie exclusiv electrică

Robert Stan

VIDEO: Citroen prezintă un car de război inspirat de modelul clasic 2CV. Acesta apare în filmul „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”

Mihai Morcovescu

Polonia pariază pe mașinile electrice

Andrada Arsenie

Leave a Comment