AUTOpro
Generale Green car Stiri

Ford Fiesta ar putea fi relansat la un moment dat ca model pur electric

Ford Fiesta ar putea reveni sub forma unui model complet electric. La mai bine de o săptămână după ce ultimul exemplar a ieșit de pe linia de asamblare au apărut zvonuri potrivit cărora viitorul automobil ar urma să fie construit în parteneriat cu Volkswagen.

Ford Fiesta EV va fi construit în parteneriat cu Volkswagen

Ford

Cu o istorie de mai bine de 45 de ani și cu peste 22 de milioane de unități vândute la nivel mondial, Ford Fiesta și-a încheiat cariera pe 7 iulie a.c. Decizia radicală a fost luată de americani în contextul noilor norme de poluare Euro 7.

Mai mult decât atât, Fiesta a fost eliminat din gamă pentru a face loc în fabrica de la Köln (Germania) producției noului SUV electric Explorer.

Fabrica a fost modificată astfel încât să poată produce vehicule electrice pe platforma MEB Entry a celor de la Volkswagen. Asta alimentează zvonurile care vorbesc despre o posibilă revenire în viitor a lui Fiesta sub forma unui model complet electric, rod al colaborării dintre Ford și producătorul german.

Într-un interviu acordat recent, șeful Ford Europa, Martin Sander, nu a exclus revenirea lui Fiesta sub această formă. Referitor la această posibilitate, Sander a declarat că „este posibilă o cooperare constructivă cu Volkswagen pentru explorarea unor noi oportunități”.

Deocamdată, nici o decizie nu a fost luată în acest sens. Dar, faptul că nu exclude această posibilitate oferă o umbră de speranță pentru fanii modelului Fiesta. Volkswagen construiește deja pe platforma MEB Entry un model de clasă mică, ID.3 (foto sus, stânga) și plănuiește un model și mai mic, ID.2, bazat pe conceptul ID.2all (foto sus, dreapta).

Totuși, potrivit lui Sander, chiar dacă i se va da undă verde unei Fiesta electrice, prioritatea celor de la Ford va fi pregătirea platformei sale EV de a doua generație pentru Europa.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Dacia Spring, câștigătoarea AUTOBEST 2022

Florin Amariei

Noua Pagani Huayra Tricolore, gata de „decolare”

Florin Amariei

Bosch se ocupă și de comunicarea V2M

Filip Sîrbu