AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Polestar 5 a debutat la Festivalul de Viteză de la Goodwood: autonomie de 600 km

Producătorul suedez de mașini electrice a adus la Festivalul de Viteză de la Goodwood un prototip camuflat al noului model Polestar 5, care a avut parte de un debut dinamic.

Cu această ocazie, scandinavii au publicat o serie de imagini noi cu noul coupe cu patru uși.

Polestar 5 va fi lansat oficial în 2024

Polestar

Fotografiile publicate de constructorul deținut de Volvo și chinezii de la Geely relevă designul agresiv al noului automobil. Silueta de coupe cu 4 uși este întărită de linia plafonului, care plonjează către partea din spate.

La partea frontală se remarcă farurile ascuțite LED pe două niveluri și o bară de protecție profilată în scopuri aerodinamice. Stopurile subțiri sunt conectate printr-o bandă LED, ce se întinde pe toată lățimea mașinii.

Potrivit informațiilor oficiale, noul coupe cu emisii zero va folosi un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice. Acestea vor dezvolta împreună 884 CP și 900 Nm de cuplu. Totodată, se știe deja că electricul suedez va oferi o autonomie de până la 600 de kilometri.

Noul Polestar 5 va fi lansat oficial în cursul anului viitor.

Cei prezenți la Goodwood au mai avut parte de două surprize. Prima dintre acestea a constat într-un debut dinamic al SUV-ului cu zero emisii, Polestar 3. Acesta a fost lansat în toamna anului trecut, însă livrările vor demara abia în al doilea trimestru din 2024.

De asemenea, a fost expus și viitorul roadster electric Polestar 6. Acesta își va face debutul în cursul anului 2026.

Sursa: Polestar

Articole similare

Lexus CT200h facelift 2014, primele fotografii oficiale

COMMENT: Mitsubishi, între a fi sau a nu fi în Europa!

Dan Vardie

Planurile Skoda pentru 2023: noi generații Skoda Superb și Kodiaq, facelift pentru Kamiq și Scala

Darius Pana