AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Tesla Roadster, amânat de Musk până în 2023

tesla roadster 2023

CEO-ul Tesla, Elon Musk, anunță că mult așteptatul Roadster nu va mai fi livrat clienților care deja au plătit mașina în 2022, ci peste un an.

Elon Musk a anunțat joi dimineață că Tesla Roadster nu va ajunge la niciun client în 2022. El a arătat că problemele cu lanțurile de aprovizionare încă n-au fost rezolvate, iar criza semiconductoarelor a afectat, până la urmă, și compania pe care o conduce.

Înainte de a confirma că Tesla Roadster va fi livrat în numere limitate celor care deja au plătit pentru Roadster în 2023, Musk era încrezător în capacitatea firmei sale și a partenerilor săi de a livra unități către primii proprietari în vara lui 2022.

Cu toate astea, nici 2023 nu este bătut în cuie. „Anul 2021 a fost unul al crizelor și provocărilor în industria noastră. Dacă 2022 nu va fi presărat cu alte drame, atunci Roadster ar trebui să fie livrat începând cu 2023”, a spus Musk celor care îl urmăresc pe rețelele sociale.

Până acum, Ford, Honda, GM și VW au întâmpinat probleme cu privire la lanțul de aprovizionare pentru producția fără pauză. Și Stellantis a fost nevoit să ia măsuri exhaustive în acest sens. Volvo, spre exemplu, chiar a oprit producția de două ori până acum.

Deși Tesla Roadster a fost imediat transformat într-o celebritate, Elon Musk a reconfirmat faptul că această mașină nu este o prioritate pentru compania pe care o conduce. Ce-și dorește acum este ca Model Y să fie cât mai repede produs în Germania.

Tesla încă n-a ajuns în România, deși a promis din 2018 că va instala Superchargere și la noi. Comenzile pentru mașini, însă, sunt posibile.

Articole similare

Porsche atinge o valoare de piață de 85 de miliarde de euro și devine cel mai valoros producător auto din Europa

Mihai Morcovescu

Electricele vor fi majoritare în orașe până în 2030

Filip Sîrbu

Dacia Spring a ajuns la 10.000 de unități vândute pe piața din România

Mihai Morcovescu

Leave a Comment