AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Inside story Romania my love Stiri

Jogger – cel mai accesibil model hibrid cu 7 locuri de pe piață

Dacia nu încetează să ne surprindă prin aplombul cu care își reînnoiește gama de modele. După noul Duster facelift, a venit rândul ca marca autohtonă să prezinte Jogger, un model complet nou, construit pe platforma CMF-B, care înlocuiește în gamă atât Lodgy, cât și Dacia Logan MCV. Cu o siluetă care seamănă ca două picături de apă cu cea a primei generații Logan MCV, un automobil incredibil de versatil, căruia multă lume i-a dus dorul, iată că Dacia a dat ascultare – iarăși! – clienților săi.

AUTO pro a fost prezentă la lansarea noului model al mărcii autohtone, de unde am aflat câteva secrete mai mult decât interesante legate de noul Jogger. Construit pe noua platformă CMF-B Low Spec, la fel ca și noile Logan și Sandero, Jogger împrumută de la cele două modele anterior menționate o mare parte din ideile de design. De altfel, până la stâlpul B, Jogger este identic cu modelele anterior menționate, lansate anul trecut.

Ampatamentul generos, de 2,90 m, înălțimea sub pavilion de 912 mm și partea din spate verticală (blocuri optice verticale, hayon foarte larg, prag de încărcare coborât) asigură un spațiu interior generos, inclusiv la nivelul portbagajului. Accesul la locurile de pe ultimul rând este facilitat de dimensiunile mari ale ușilor din spate precum și de creșterea cu 40 mm a lățimii vehiculului la nivelul celui de-al doilea rând de geamuri laterale.

Cu o lungime de 4,55 m, cea mai mare înregistrată de un vehicul al gamei Dacia, Jogger oferă spațiul necesar familiilor care au nevoie de un vehicul polivalent. Barele de pavilion, pasajele roților bine reliefate și garda la sol înaltă (200 mm la gol) îi permit modelului să fie în largul său pe toate tipurile de drum.

Dacia Jogger va fi disponibil, încă de la lansare, cu două motorizări: noul motor pe benzină TCe 110 și motorul ECO-G 100. Cărora li se va adăuga, în premieră, o versiune hibridă, care își va face apariția pe piață în 2023. Jogger va deveni astfel primul model Dacia cu propulsie hibridă din istorie, dar și cel mai accesibil hibrid cu 7 locuri de pe piață.

Deschiderea comenzilor este prevăzută pentru noiembrie 2021 în treizeci de țări, în principal din Europa, dar și în Turcia și Israel. Dacia Jogger va ajunge în showroom-uri începând din februarie 2022, și urmează a fi fabricat la Mioveni.

Mai multe detalii neștiute despre prima Dacie hibridă din istorie veți putea regăsi în următorul număr al revistei AUTO pro, disponibil la chioșcuri începând cu cea de-a doua jumătate a lunii septembrie!

Articole similare

Nissan pregătește versiuni electrice pentru Juke, Qashqai și X-Trail. Debutul este planificat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Punctajul de cinci stele la testele Euro NCAP confirmă: noul Opel Insignia pune accent puternic pe siguranţă

Filip Sîrbu

O nouă criză amenință industria auto

Filip Sîrbu

Leave a Comment