AUTOpro
Stiri Industrie Prezentari

Opel Astra, lansat oficial. Va fi disponibil și complet electric!

noul opel astra

La câteva zile după ce v-am oferit primele impresii despre Opel Grandland 2022, constructorul auto prezintă integral noul Astra și confirmă până și prețul de bază! Iată ce trebuie să reținem.

Opel Astra a fost de-a lungul anilor un model extrem de apreciat în România. Fie că a fost cumpărat de nou, fie că a fost adus în țara noastră ca import, nimeni nu poate spune că nu s-a întâlnit cel puțin o dată cu această mașină în diferitele sale forme. Drept urmare, popularitatea s-a a dus la apariția unor întrebări: când vine noul Astra și ce ne aduce nou? Ei bine, acum este momentul cel mai așteptat.

În primul rând, noul Opel Astra vine cu mai multe tipuri de motorizări care vor încerca să mulțumească pe toată lumea cu o plajă de putere care variază între 110 CP și 225 CP. Vom avea propulsoare exclusiv pe benzină și motorină, variante ale acestora hibridizate, două niveluri de putere pentru varianta plug-in hibrid și chiar Astra complet electric (BEV). Acesta din urmă, denumit Astra-e, va fi prezent pe piață în 2023, în timp ce toate celelalte pot fi comandate deja de cei care vor avea răbdare să primească mașina. Informația a fost prezentată și confirmată de noul CEO al Opel, Uwe Hochgeschurtz.

Momentan, însă, noul Opel Astra se lansează doar în varianta hatchback cu 5 uși, el fiind construit pe platforma EMP 2. În viitor ne vom putea aștepta la prezența unui model Combi/Touring. Vestea bună este că firma oferă clienților posibilitatea să aleagă între o cutie manuală în 6 trepte sau una automată în 8 rapoarte.

În al doilea rând, Astra are acum 4.374 mm lungime, 1.860 mm lățime, un ampatament de 2.675 de mm și un portbagaj de 422 de litri.

Noul Opel Astra

În al treilea rând, designul exterior îndrăzneț este reliefat prin adoptarea identității vizuale deja prezentate de Mokka și Grandland. Opel Astra arată ca un automobil pregătit pentru provocările contemporane. În plus, tehnologia Pixel Light va fi și ea disponibilă pentru un iluminat corespunzător în orice condiții de drum.

În al patrulea rând, la interior regăsim noua așezare a bordului și a sistemului de infotainment care sunt interconectate și ușor de interpretat. Pe nivelurile de echipare superioară se pot alege chiar și scaune certificate AGR cu masaj și ventilație.

Finalmente, producția începe în această toamnă și primele modele vor fi livrate în România la început de 2022. Prețul pentru Germania a fost confirmat ca începând de la 22.465 de euro cu TVA inclus.

Redactorul nostru șef, Dan Vardie, a fost singurul jurnalist român prezent la lansarea oficială a noului Opel Astra. În următorul număr al Revistei AUTOpro veți găsi cele mai importante informații și detalii picante despre tehnologiile noi instalate pe acest model proiectat și construit în Germania.

Articole similare

Nevera – noul copil teribil al croaților de la Rimac

Filip Sîrbu

Fiat Chrysler, vinovată de coruperea liderilor sindicatului muncitorilor

Florin Amariei

Aiways U5 s-a lansat în Belgia

Florin Amariei

Leave a Comment