AUTOpro
Stiri

Kia Sportage 2022 – făcut exclusiv pentru europeni!

kia sportage 2022

Noul SUV Kia Sportage a primit o actualizare binemeritată și s-a transformat într-un autovehicul care pare să împrumute câteva forme organice la capitolul design exterior. Iată ce trebuie să știi despre el!

Kia Sportage s-a impus pe piața din România în ultimii ani și a câștigat mai mulți clienți pentru marca sud-coreeană prin faptul că rețeta propusă este una atractivă: primești fiabilitate și practicalitate într-un ambalaj impozant, dar care nu iese din tipar.

Noul Kia Sportage este unul dintre cele mai importante modele ale mărcii importat în Europa pentru că a fost proiectat special pentru cei de pe bătrânul continent.

Acesta a fost dezvoltat pe o nouă arhitectură și beneficiază de rezultatele unui program de proiectare high-tech, concentrat pe versiunea europeană, care a realizat un ampatament optim, precum și dimensiuni și proporții ideale.

Noul Sportage a fost proiectat, dezvoltat și perfecționat cu atenție special pentru Europa, pentru a depăși limitele și a stabili noi repere în segmentul SUV-urilor”, a declarat Jason Jeong, președinte al Kia Europe.

Arhitectura modelelor HEV și PHEV a fost atent proiectată pentru a evita impactul negativ asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Pentru modelul HEV, pachetul de baterii este plasat sub scaunele din al doilea rând, rezultând un spațiu pentru picioare care este același cu cel al modelelor cu motor cu combustie internă. Pentru modelul Sportage PHEV, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Modelul Sportage PHEV dispune de motorul premiat T-GDI de 1.6 litri dezvoltat de Kia, de un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW și de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația sistemului de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu combustie internă.

Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV are o unitate de management a bateriei de înaltă tehnologie care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. Pachetul are, de asemenea, o unitate avansată de monitorizare a celulei, care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.

Kia Sportage 2022

De asemenea, modelul Sportage HEV beneficiază de motorul T-GDi de 1.6 litri și 180 CP. Acesta dispune și de un motor electric cu de tip „permanent magnet traction” de 44.2kW și de o baterie litiu-ion polimer de 1.49kWh. Puterea totală a sistemului modelului Sportage HEV este de 230 CP.

De asemenea, noul motor 1.6 T-GDI este disponibil și în noua gamă Sportage cu un sistem mild hybrid (MHEV) care a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile și a optimiza economia de combustibil. Combină eficiență sporită cu performanțe sportive, generând puteri de 150 CP sau 180 CP. Unitatea cu patru cilindri este capabil de o eficiență sporită printr-un proces de ardere a carburantului nou și optimizat, tehnologii de răcire și tehnologii de reducere a frecărilor, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă.

De asemenea, în gama noului model european Sportage este inclus și un motor…

Vezi toate informațiile pe 4×4.ro!

Articole similare

Dacia pregătește în mare secret înlocuitorul Loganului. Viitorul model va fi un SUV compact și va sosi în 2026

Mihai Morcovescu

Uber ar fi putut avea probleme și cu Apple

Filip Sîrbu

Precomenzi Dacia Spring. Spring is coming!

Gabi Gogiu

Leave a Comment