AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Volvo confirmă că nu va mai vinde automobile termice pe nici o piață după 2030

Producătorul suedez de automobile Volvo tocmai a confirmat că, începând cu anul 2030, va produce exclusiv modele complet electrice.

Scandinavii și-au propus să devină o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

Volvo promite că va deveni marcă pur electrică

Volvo

Mulți constructori au anunțat în ultimii ani că vor fi neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. În plus, aceștia își vor electrifica portofoliile de modele până la sfârșitul acestui deceniu.

Spre exemplu, Mercedes-Benz a confirmat că va avea o gamă complet electrică până în 2030, însă doar pe piețele care sunt pregătite pentru un viitor electric la nivel de infrastructură. Pe alte piețe care nu sunt încă pregătite, va continua să vândă mașini echipate cu motoare termice.

În ceea ce privește pe Volvo, directorul comercial al mărcii, Bjorn Annwall, a confirmat că toate modelele companiei care vor fi comercializate după 2030 vor fi pur electrice. Oficialul suedez a mai precizat că Volvo nu va face nici o concesie în acest sens.

„Volvo nu va mai vinde nici o mașină care să nu fie complet electrică după 2030, indiferent de piață. Nu există dacă, nu există dar”, a afirmat Annwall.

Reprezentanții companiei sunt conștienți că această decizie va avea un impact negativ asupra vânzărilor. Și asta, în special pe piețele în care nu există o infrastructură.

„Vor fi câteva piețe unde vom pierde la capitolul vânzări. Dar am pierde și mai mult dacă nu ne-am concentra pe modelele pe baterii”, a mai precizat Annwall

Sursa: Carscoops

Articole similare

Volkswagen a început producția electricului ID.7 la uzina din Emden

Mihai Morcovescu

Honda e va folosi camere video în loc de oglinzi retrovizoare laterale

Dragos Baltateanu

Acesta este noul Hyundai Kona Electric: două versiuni și autonomie de peste 490 km (cu video)

Mihai Morcovescu