AUTOpro
Generale

Constructorii auto salută decizia Parlamentului European care impune implementarea obligatorie a sistemului eCall

Parlamentul European a aprobat legea conform căreia din 31 martie 2018 toate autoturismele şi furgonetele noi care se vând în ţările din Uniunea Europeană trebuie să fie dotate cu sistemul eCall. În cazul unui accident, acesta apelează automat serviciul de urgenţă 112 dacă un airbag este declanşat şi transmite locaţia exactă a vehiculului.

Text: Alex Buţu

eCall poate fi acţionat de martori ai accidentului, rezultatul fiind în ambele cazuri că timpul de răspuns al serviciilor de urgenţă se va reduce cu 50% în afara oraşului şi cu 60% în mediul urban. În 2014 s-au înregistrat peste 25.700 de decese în urma unor accidente rutiere care au avut loc în Uniunea Europeană. Dar studiile preliminare arată că sistemul eCall poate reduce acest număr cu 10% în fiecare an. Constructorii auto salută decizia Parlamentului European care impune implementarea obligatorie a sistemului eCall. Erik Jonnaert, secretarul general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din Europa subliniază că Europa este astfel cu un pas mai aproape de implementarea unui sistem pe care constructorii îl propun din 2004. De altfel, unii producători de maşini vor introduce din acest an asemenea sisteme. Opel OnStar este poate cel mai elaborat serviciu de acest gen şi va fi disponibil din august 2015 pentru toată gama constructorului. Marele avantaj al acestui serviciu oferit de Opel este că va avea operatori pentru fiecare limbă nativă a ţărilor din Uniunea Europeană.

Vă invităm să citiţi un articol amplu de serviciile Opel OnStar, precum şi detalii suplimentare despre sistemul eCall în ediţia cu numărul 36 a revistei AUTO pro.

Opel OnStar graphic

Articole similare

Acesta este noul BMW M3 CS. Versiunea de performanță a sedanului bavarez oferă 550 CP și 650 Nm de cuplu

Mihai Morcovescu

Citroen C4 Picasso și Grand C4 Picasso, în România din iulie

administrator_autopromag

Vânzările Europene au crescut cu 9 % în Aprilie 2016

administrator_autopromag

1 comment

Vasile 09/05/2015 at 12:12 AM

Clientii nu sunt multumiti de acest sistem de monitorizare permanenta a pozitiei autovehicolului si convorbirilor din interiorul acestora . Chestia cu activarea doar la accident si diversele declaratii de protejare a datelor personale sunt doar praf in ochi .

Reply

Leave a Comment