AUTOpro
Stiri INDUSTRIE

Porsche își face propria fabrică de baterii în Germania

porsche fabrica baterii germania

CEO-ul Porsche a confirmat că marca își face propria fabrică de baterii pentru mașini electrice (BEV) în Germania.

Producătorii europeni de automobile încearcă să reducă din dependența față de furnizorii asiatici de baterii pentru automobilele electrice. O astfel de măsură este acum întreprinsă de Porsche, compania construindu-și o uzină în Germania.

Chiar și așa, Porsche va avea concurență din partea Tesla. Americanii lui Elon Musk deja au început cu ridicarea fabricii, pe când în Stuttgart nu s-a făcut niciun pas concret cu privire la uzină.

„Celule de baterii sunt o tehnologie importantă pentru industria auto din Germania și trebuie s-o avem și noi în țara noastră”, a spus Oliver Blume, CEO Porsche.

Porsche va cumpăra baterii de la Volkswagen pentru mașinile sale, însă, așa cum spune Blume, este nevoie de dezvoltarea unui sector care să cuprindă bateriile de înaltă performanță care ar urma să fie găsite pe viitoarele modele complet electrice ale mărcii germane.

Articole similare

Noul director de design al Jidu, adus de la Cadillac

Florin Amariei

SALONUL AUTO-MOTO deschide oficial sezonul evenimentelor auto-moto din România

Autopromag

Noul SUV Ford EcoSport ofera un nivel calitativ ridicat, tehnologie și capabilitați îmbunătățite pentru mai multă siguranță și un nivel superior de confort

Autopromag

Leave a Comment