AUTOpro
Stiri Green car

Electrificare masivă a pieței europene în primul trimestru al anului

La nivelul Uniunii Europene, în primul trimestru al anului, înmatriculările de EV-uri au înregistrat o creștere de 59,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. PHEV-urile au înregistrat o creștere mult mai importantă, de 175%! De asemenea, hibridele fără încărcare la priză au înregistrat de asemenea o creștere importantă, de 101,6%.

Avântul vehiculelor electrificate a lovit puternic în autovehiculele convenționale, cu motoare diesel și benzină, care au înregistrat scăderi de 21,1%, respectiv 16,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cota de piață în trimestrul 1 al acestui an arată astfel: 42,2% benzină, 23,2% diesel, 18,4% hibride, 8,2% plug-in, 5,7% EV-uri.

Mustang Mach-E GT Performance Edition

În ceea ce privește țara noastră, tendința este una similară cu cea a Uniunii Europene, vânzările de EV- având o creștere de 53,1 % față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește hibridele fără încărcare la priză, situația stă la fel de bine, românii înregistrând, în primele 3 luni ale anului, cu 145,6% mai multe vehicule hibride decât în trimestrul 1 al anului trecut, a patra cea mai mare creștere din toată Uniunea Europeană!

Articole similare

Christophe Dridi: Cu siguranță va exista un model electric Dacia

Robert Stan

Grupul Stellantis a fost cea mai profitabilă companie din industria auto în 2023

Mihai Morcovescu

Volkswagen Golf GTI va primi în 2026 o versiune complet electrică

Mihai Morcovescu

Leave a Comment