AUTOpro
Generale Green car Stiri

20.000 de precomenzi pentru Porsche Taycan

Primul model electric produs de Porsche a înregistrat deja 20.000 de precomenzi, urmând ca versiunea de serie să fie prezentată publicului în luna septembrie.

Porsche a anunțat oficial că primul model electric al mărcii, Taycan, a primit deja peste 20.000 de precomenzi, deși versiunea de serie va fi prezentată abia în luna septembrie.

Clienții care au dorit să rezerve deja un exemplar Porsche Taycan au achitat un avans de 2.500 euro.

Numărul de precomenzi este foarte mare având în vedere că designul final al modelului Taycan nu a fost încă dezvăluit. Știm însă că modelul sportiv va folosi un motor electric de 600 CP.

Porsche Taycan va debuta oficial în septembrie, iar lansarea pe piață va avea loc înainte de sfârșitul anului. Automobilul va putea ajunge de la 0 la 100 km/ oră în mai puțin de 3.5 secunde și va putea parcurge o distanță de peste 500 de kilometri, distanță măsurată conform standardului NEDC. În plus, în numai patru minute, bateria sa se va putea încărca suficient pentru a putea parcurge o distanță de 100 km.

În ceea ce privește prețul versiunii de serie, acesta va fi probabil între cel al unui model Cayenne și Panamera. Taycan ca intra astfel în concurență directă cu modele ca Tesla Model S.

“Interesul copleșitor față de Taycan ne arată că fanii și clienții noștri sunt la fel de entuziasmați ca și noi de primul atlet electric Porsche – și, prin urmare, ne-am mărit capacitatea de producție”, confirmă Detlev von Platen, membru al Comitetului Executiv pentru Vânzări și Marketing al Porsche AG. “Taycan va fi cel mai sportiv și mai performant vehicul din punct de vedere tehnic din segmentul său – un adevărat Porsche”.

Articole similare

Dacia Duster 2021 facelift

Gabi Gogiu

Audi și placa

administrator_autopromag

Metaversul Industrial Renault duce digitalizarea Grupului la un nou nivel

Darius Pana

Leave a Comment