AUTOpro
Generale Green car Stiri

Primul Alfa Romeo electric va fi un crossover înrudit cu Jeep Avenger. Debutul, în 2024 (cu video)

Primul model Alfa Romeo complet electric din istoria mărcii ar urma să fie lansat în cursul anului 2024. Potrivit celor mai noi informații care circulă în industrie, viitorul automobil va fi SUV de mici dimensiuni înrudit cu Jeep Avenger.

Odată cu lansarea lui Tonale, brandul italian a început un nou capitol important. Acum, oficialii companiei se gândesc deja la următoarea etapă și anume lansarea primului model cu zero emisii.

Viitorul Alfa Romeo electric s-ar putea numi Brennero

Alfa Romeo
Foto: Schițe Alfa Romeo Tonale Concept (2019)

În toamna anului trecut, producătorul american specializat în vehicule off-road Jeep a dezvăluit noul SUV Avenger, primul model electric al mărcii deținută de Grupul Stellantis. Crossoverul va avea un frate, care va purta sigla Alfa Romeo, un alt constructor care face parte din gigantul european.

Astfel, primul model electric din istoria mărcii italiene va fi un SUV de mici dimensiuni înrudit cu Jeep Avenger și va sosi în 2024. De altfel, acesta ar urma să fie cel mai mic automobil din gamă după scoaterea din producție a vechiului MiTo, în urmă cu cinci ani.

Viitorul model electric ar putea să primească numele Brennero, după denumirea unei trecători din Alpii italieni. De asemenea, Autocar scrie că designul acestuia va fi influențat de modelele actuale și mai vechi. Se pare că una dintre sursele de inspirație va fi modelul Giulietta din 1954.

Viitorul crossover va folosi aceeași platformă ca Jeep Avenger

Cel mai probabil, viitorul electric Alfa Romeo va fi construit pe aceeași platformă STLA Small. Aceasta este dezvoltată de Grupul Stellantis și este aceeași pe care o folosește și Avenger.

Asta înseamnă că va împărtăși sistemul de propulsie de pe Avenger, care oferă 154 CP și 260 Nm de cuplu. În plus, energia este stocată într-un pachet de baterii litiu-ion de 54 kWh, care ar asigura o autonomie de peste 400 de kilometri.

Publicația britanică mai precizează că, la fel ca Avenger, și Brennero ar putea fi oferit cu un motor micro-hibrid pe benzină pe anumite piețe. Este vorba despre o unitate turbo cu 3 cilindri de 1,2 litri și 154 CP, care se regăsește și pe modelul Peugeot 208.

Viitorul model cu emisii zero va fi comercializat doar în variantă electrică pe toate piețele începând cu 2027. Este anul în care Alfa Romeo și-a propus să devină marcă pur electrică.

Dacă informațiile sunt corecte, atunci primul model Alfa Romeo 100% electric ar urma să sosească în luna iunie 2024.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Huawei vrea să cumpere un mic producător auto din China

Florin Amariei

Hyundai promite actualizări OTA pentru toate modelele Grupului până în 2025

Darius Pana

Noua generație Volkswagen Passat Variant va debuta pe 31 august

Mihai Morcovescu