AUTOpro
Generale

Skoda Roadiaq este numele celui mai nou proiect al cehilor

Producătorul ceh de automobile Skoda anunță un nou proiect al studenților și elevilor din Mlada Boleslav. Este vorba despre Roadiaq, un vehicul multifuncțional, care este bazat pe SUV-ul electric Enyaq.

Programul denumit „Apprentice Car a luat naștere în 2014 și are ca scop dezvoltarea unor proiecte unice bazate pe modelele de serie Skoda. Roadiaq va fi prezentat public până la sfârșitul lunii iunie.

Skoda Roadiaq este un Enyaq cu 35 de centimetri mai înalt

Skoda

În ultimii ani, studenții de la Centrul Skoda Auto din Mlada Boleslav ne-au obișnuit să construiască diverse proiecte bazate pe modelele mărcii din Cehia. De această dată, ei au realizat un nou proiect, care se numește Roadiaq și este bazat pe SUV-ul cu emisii zero Enyaq.

Ajuns la cea de-a doua ediție, programul intitulat „Apprentice Car” a reunit în acest an 29 de studenți. Sub îndrumarea specialiștilor din cadrul companiei, aceștia au transformat SUV-ul electric într-un vehicul multifuncțional.

Reprezentanții Skoda spun că Roadiaq este o „casă mobilă” ce va putea fi folosită atât ca spațiu de lucru de la distanță, cât și ca mașină pentru camping.

Pentru acest proiect inedit, studenți de la Centrul Skoda Auto au redesenat plafonul lui Enyaq. Lungimea, lățimea și ampatamentul vehiculului de bază rămân aproape neschimbate. În schimb, plafonul a fost înălțat cu 35 de centimetri și măsoară acum 1.966 milimetri. Pe acoperiș au fost montate panouri fotovoltaice.

În același timp, în portbagaj au integrat o mini bucătărie, în timp ce hayon-ul a fost modificat pentru a putea găzdui un cort pentru un plus de spațiu.

O conexiune permanentă la internet permite ocupanților mașinii să lucreze și să transmită videoclipuri de oriunde s-ar afla. Pe lângă echipamentul IT complet funcțional, Roadiaq are un interior și tapițerie la care s-au folosit materiale durabile.

Sursa: Skoda

Articole similare

Genesis a prezentat noul GV80 facelift. SUV-ul coreean este disponibil acum și într-o versiune Coupe

Mihai Morcovescu

Noua generație MINI Cooper primește display OLED și sistem de operare nou. Debutul, în 2024

Mihai Morcovescu

Giganții IT investesc în industria automobilelor autonome

administrator_autopromag