AUTOpro
Generale Stiri

Skoda a publicat noi imagini cu noua generație Kodiaq. Debutul, în toamna lui 2023

Producătorul ceh de automobile Skoda continuă campania de promovare a viitoarei generații Kodiaq. Compania din Mlada Boleslav a publicat noi imagini-teaser cu SUV-ul pe care îl vor lansa în toamna acestui an.

Modelul,  care oferă până la șapte locuri, va fi oferit cu motoare pe benzină și diesel de ultimă generație mai eficiente. De asemenea, pentru prima dată, Kodiaq, va avea și o versiune plug-in hybrid.

Skoda Kodiaq va fi produsă la uzina din Kvasiny

Skoda

Skoda Kodiaq a debutat în septembrie 2016, în cadrul Salonului Auto de la Paris. De atunci, acesta a fost produs în peste 800.000 de exemplare la uzinele din Cehia, Ucraina, China și India. Până la începutul anului 2022, Kodiaq a fost asamblată și în Rusia. Doar anul trecut au ieșit de pe linia de asamblare peste 60.000 de unități.

Cum de la debut au trecut 7 ani, Skoda lucrează de ceva vreme la o nouă generație a SUV-ului lor. Până la debutul modelului, planificat pentru toamna acestui an, cehii au publicat două imagini-teaser.

Fotografiile ne dezvăluie caroseria noii generații Kodiaq. Lipsesc spoilerele, farurile, stopurile și jantele, motiv pentru care nu pot fi observate noutățile estetice.

Noul Kodiaq a fost testat recent în condiții extreme de iarnă, alături de viitoarea Superb. Noul SUV va fi produs tot la fabrica din Kvasiny (Cehia), alături de modelele Karoq și Superb.

Producția sedanului de clasă mare va fi mutată la Bratislava odată cu introducerea noii iterații. Debutul acesteia este planificat pentru a doua jumătate a anului curent.

Una dintre noutățile propuse de viitoarea generație Kodiaq va fi prezența unui sistem de propulsie plug-in hybrid. Această versiune va fi produsă la aceeași uzină ca urmare a unei investiții de 13 milioane de euro pentru modernizarea liniei de asamblare.

Sursa: Skoda

Articole similare

Dacia Spring a ajuns la 10.000 de unități vândute pe piața din România

Mihai Morcovescu

Dacia introduce o serie de actualizări în toată gama de modele

Mihai Morcovescu

Renault Clio depășește Volkswagen Golf la capitolul înmatriculări

administrator_autopromag