AUTOpro
Generale Green car Stiri

Skoda pregătește Elroq, un SUV compact 100% electric cu o autonomie de 600 km

Skoda plănuiește să-și extindă gama de modele electrice, urmând să lanseze în următorii trei ani șase noi modele. Primul dintre acestea va fi Elroq, succesorul actualului Karoq.

Viitorul model va fi un SUV compact cu zero emisii, care ar putea oferi o autonomie de până la 600 de kilometri.

Skoda Elroq va oferi o autonomie de până la 600 de kilometri

Skoda

În urmă cu patru săptămâni, Skoda și-a dezvăluit planurile de electrificare. Producătorul ceh și-a propus să lanseze până în 2026 șase modele electrice. Unul dintre acestea va fi Elroq, care va fi în esență succesorul electric al actualului Karoq.

Pentru început, noua Skoda Elroq va fi comercializată în paralel cu predecesorul său cu motor termic. Aceasta reprezintă o mișcare strategică a constructorului din Mlada Boleslav pentru o tranziție lină către un viitor pur electric.

Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, Elroq ar putea fi construit pe arhitectura MEB+. Este vorba despre aceeași arhitectură pe care va fi dezvoltat viitorul Tiguan electric.

Noul Elroq va avea un design modern și proporții generale foarte asemănătoare cu cele ale lui Karoq. Mai mult decât atât, viitorul SUV compact electric va oferi cel mai mare spațiu interior din segmentul din care va face parte.

Din punct de vedere tehnic, Elroq va primi noul motor electric AP550 produs de Volkswagen. Acesta a debutat deja pe noul VW ID.7. Puterea va fi modulată astfel încât să fie adaptată la specificațiile lui Elroq.

În ceea ce privește pachetul de baterii, acestea ar putea fi preluate de la Enyaq. Asta înseamnă că autonomia ar putea să ajungă până la 600 de kilometri. De asemenea, mașina ar putea beneficia de tehnologia „Vehicle-to-Load” (n.n. – V2L), care permite încărcarea altor dispozitive și vehicule prin încărcare bidirecțională.

Sursa: Skoda

Articole similare

Previziunile APIA pentru piața auto din România în anul 2023

Darius Pana

Maşinile autonome Google au fost implicate în 11 accidente rutiere în 6 ani, iar în nici unul dintre cazuri nu au fost ele de vină

administrator_autopromag

Bentley va produce doar masini electrice din 2030

Florin Amariei