AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noua Skoda Elroq sosește în toamna lui 2024. Prima imagine cu viitorul SUV electric

Constructorul ceh de automobile Skoda a confirmat că își va extinde gama electrică în următorii trei ani cu șase modele noi.

Primul dintre acestea va fi Elroq, succesorul actualului Karoq. Acesta își va face debutul oficial în toamna anului curent.

Skoda Elroq ar putea oferi o autonomie maximă de 600 de kilometri

Skoda

În primăvara lui 2023, Skoda și-a dezvăluit planurile de electrificare. Compania din Mlada Boleslav și-a propus să lanseze până în 2026 nu mai puțin de șase modele electrice. Primul dintre acestea va fi Elroq, viitorul succesor cu emisii zero al actualului Karoq (foto sus).

Acum, la un an distanță, producătorul ceh a publicat primele imagini-teaser cu noul SUV compact pe baterii. Acesta va fi primul model Skoda care va adopta noul limbaj de design al mărcii, denumit „Modern Solid”. În fotografii se observă o grilă mai plată și mai lată comparativ cu cea de pe Enyaq, care este flancată de faruri Matrix LED subțiri divizate.

De asemenea, logo-ul tradițional Skoda a fost eliminat în favoarea noii inscripții cu numele mărcii de pe capotă. Aspectul exterior robust va fi completat de un set de jante de mari dimensiuni

Ce să ne așteptăm de la noua Skoda Elroq?

Deocamdată nu au fost dezvăluite informații despre viitorul model. Din punct de vedere vizual, Elroq va avea proporții asemănătoare cu cele ale lui Karoq. Mai mult, acesta va oferi cel mai mare interior din segment.

Totodată, va fi cel de-al treilea model Skoda bazat pe platforma modulară MEB a Grupului Volkswagen, după Enyaq și Enyaq Coupé. De altfel, această arhitectură va fi folosită și de viitorul Tiguan electric.

De asemenea, SUV-ul compact cu emisii zero ar putea primi noul motor electric AP550 produs de Grupul Volkswagen. Acesta a debutat deja pe noul VW ID.7. Puterea va fi modulată astfel încât să fie adaptată la specificațiile lui Elroq.

În ceea ce privește bateria, aceasta ar putea să fie preluată de la „fratele” mai mare Enyaq. Autonomia oferită de acest acumulator ajunga la 600 de kilometri. În plus, Elroq ar putea primi tehnologia „Vehicle-to-Load” (V2L), care permite încărcarea altor dispozitive și vehicule când în zonă nu există nici o sursă de încărcare.

Pentru început, noua Skoda Elroq va fi comercializată în paralel cu predecesorul său cu motor termic. În afară de Elroq, cei de la Skoda mai pregătesc un SUV de clasă mică (2025), un break (2026) și un SUV cu 7 locuri (2026).

Sursa: Skoda

Articole similare

Noul Renault 5 E-Tech: pe lista de așteptare figurează deja peste 50.000 de persoane

Mihai Morcovescu

Cu Uber poți cere o călătorie pentru altcineva

Filip Sîrbu

Ferrari, marele învingător al „International Engine of the Year” 2019

Robert Stan