AUTOpro
Generale Green car Stiri

Skoda va lansa șase modele electrice noi până în 2026

Cehii de la Skoda și-au prezentat oficial noua strategie cu privire la extinderea gamei de modele electrice până în 2026. Concret, producătorul din Mlada Boleslav va lansa în următorii trei ani nu mai puțin de șase modele cu emisii zero noi sau actualizate.

Este vorba despre un SUV de segment B, un SUV compact, un break și un SUV de clasă mare cu 7 locuri. De asemenea, planul celor de la Skoda include și actualizări semnificative pentru modelele Enyaq iV și Enyaq Coupé iV. Acestea vor sosi în 2025.

Skoda va introducce și noul limbaj de design „Modern Solid”

Skoda

Primul dintre acestea va fi un SUV de clasă compactă, care se va numi Elroq. Acesta va fi succesorul cu baterii al actualului Karoq și este planificat să debuteze în 2024.

Acesta va fi urmat la un an distanță de un crossover, care va fi și cel mai accesibil automobil din gama de electrice Skoda. Prețul anunțat va fi de aproximativ 25.000 de euro.

În 2026 va fi lansat un break de 4,70 metri lungime. Acesta va fi primul model electric cu o caroserie de acest gen al mărcii.

Gama va fi completată până în 2026 de un SUV de clasă mare, care va oferi până la 7 locuri. Acesta va fi, de fapt, versiunea de serie a conceptului Vision 7S, care a fost dezvăluit anul trecut.

În afară de cele patru modele electrice complet noi Skoda pregătește și versiuni actualizate pentru Enyaq iV și Enyaq iV Coupe. Ambele își vor face apariția în 2025.

Noile modele electrice Skoda vor primi noul limbaj de design denumit „Modern Solid”. Acesta a debutat în 2022 cu ocazia prezentării conceptului Vision 7S.

Sursa: Skoda

Articole similare

KIA EV5: au apărut primele imagini neoficiale cu viitorul crossover electric

Mihai Morcovescu

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu

PSA investește în modernizarea fabricii de la Sochaux

Filip Sîrbu