AUTOpro
Generale Green car Stiri

BMW a publicat noi imagini cu i5, versiunea electrică a viitorului Seria 5. Debutul, pe 24 mai (cu video)

Producătorul german de automobile de lux BMW a publicat noi fotografii cu versiunea electrică i5 a viitoarei generații a sedanului Seria 5. Debutul oficial este programat pentru ziua de 24 mai.

Imaginile au fost realizate în timpul testelor dinamice care au avut loc în sudul Franței, în jurul orașului Miramas din regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur.

BMW i5 va oferi experiență de condus semi-autonomă

BMW

Pe parcursul a mai bine de un an, BMW a testat viitorul Seria 5, mai exact versiunea electrică i5, în diferite condiții de drum și de vreme. Au fost parcurși mii de kilometri în diverse locații din lume, inclusiv în Suedia și în sudul Franței, pe Coasta de Azur.

Procesul de testare al noii generații Seria 5 a intrat pe ultima sută de metri. În mai puțin de o lună, pe 24 mai, germanii vor dezvălui cea de-a opta generație BMW Seria 5, inclusiv versiunea cu emisii zero i5.

Bavarezii au publicat acum un nou set de imagini cu versiunea electrică a sedanului de lux. Acestea au fost realizate în timpul testelor dinamice care au avut loc în jurul orașului francez Miramas.

Cu această ocazie, inginerii germani au făcut calibrări ale suspensiei și ale sistemelor de condus semi-autonom, precum Driving Assistant Professional. Acesta va putea schimba automat banda de rulare când șoferul privește spre una dintre oglinzile exterioare.

Noul BMW Seria 5 va putea fi comandat cu motorizare clasice cu ardere internă, hibride plug-in și electrice. Viitorul i5 va fi disponibil într-o versiune i5 eDrive40. Aceasta va oferi roți motrice spate și un singur motor electric. Vârful de gamă i5 M60 xDrive va folosi două motoare electrice și va avea tracțiune integrală.

Noua iterație BMW Seria 5 va intra în producție în vara acestui an, la uzina din Dingolfing (Germania). Debutul comercial este programat pentru luna octombrie 2023.

Sursa: BMW

Articole similare

Jacob & Co Twin Turbo Furious Bugatti 300+, performanță extremă

Robert Stan

Opel Insignia va avea un succesor complet electric, care va fi produs în Italia

Spectacolul continuă în Cupa Suzuki și în 2016

administrator_autopromag