AUTOpro
Generale Green car PHEV Stiri

BMW a publicat prima imagine cu noul Seria 5. Acesta va avea în premieră versiune electrică i5

BMW va lansa peste doar șapte luni cea de-a opta generație a sedanului din clasa executive Seria 5, despre care reprezentanții companiei spun că va fi mai dinamic și mai confortabil ca niciodată. Pentru a mai îndulci așteptarea, producătorul german a publicat prima imagine oficială cu noua iterație.

Potrivit informațiilor oficiale, mașina va primi pentru prima dată în istorie și versiuni pur electrice, sub titulatura i5.

Noul BMW Seria 5 va avea și versiuni plug-in hybrid

BMW

Până la lansarea oficială a noii generații, care va avea loc în luna octombrie, constructorul bavarez ne oferă o primă fotografie cu cea de-a opta generație a Seriei 5. Imaginea vine însoțită și de câteva detalii importante despre noua berlină.

Oliver Zipse, șeful mărcii, a confirmat în timpul Conferinței anuale, că, în premieră pentru acest model, BMW Seria 5 va fi disponibil și în versiuni electrice. Acestea vor fi comercializate sub denumirea de i5.

În același timp, oficialul german a anunțat că mașina va oferi inclusiv o versiune M Performance, care va fi la rândul ei 100% electrică și ar urma să se numească i5 M. Din oferta viitorului BMW Seria 5 vor mai face parte și o serie de motorizări plug-in hybrid, în timp ce variantele pe diesel vor beneficia de un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

BMW mai anunță, în același timp, că noua iterație Seria 5 va fi disponibilă și într-o versiune de caroserie break (i5 Touring), care ar urma să își facă debutul în primăvara anului 2024. În momentul lansării va fi singurul break cu emisii zero din clasa din care face parte.

Din punct de vedere tehnologic, reprezentanții mărcii din Munchen au mai precizat că noul Seria 5 va veni cu noul ecran curbat BMW Curved Display și cu noul sistem de infotainment iDrive 8.5. Acesta este, în esență, o evoluție a sistemului iDrive 8, care se regăsește pe mai multe modele, de la Seria 2 Coupe până la SUV-ul eletric XM.

Lansarea oficială a noii generații BMW Seria 5 va avea loc în octombrie anul acesta. Producția a fost încredințată uzinei din Dingolfing (Germania).

Sursa: BMW

Articole similare

Volkswagen ID.R a doborât recordul urcării de la Goodwood Festival of Speed

Dragos Baltateanu

Nissan celebrează 70 de ani de electrificare

Filip Sîrbu

Cum pot schimba computerele și Inteligența Artificială podiumul unei curse de Formula 1

Darius Pana