AUTOpro
Generale Stiri

Ford Puma ST a primit o nouă motorizare mild-hybrid de 1,0 litru și 170 CP

Producătorul american de automobile a anunțat introducerea în gama modelului Ford Puma ST o nouă motorizare electrificată de 1,0 litru, care folosește tehnologie mild-hybrid, și o transmisie automată cu 7 trepte de viteză și dublu ambreiaj.

Cu această ocazie, constructorul de peste Ocean a dat publicității și primele fotografii oficiale cu noua versiune de performanță a SUV-ului de segment B destinat pieței europene.

Ford Puma ST oferă un răspuns de 7,4 secunde pentru repriza 0-100 km/h

Ford Puma ST

Modelul Ford Puma ST a fost lansat în urmă cu trei ani și este disponibil cu un motor de 1,5 litri, care dezvoltă 200 CP și o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

De-acum, micuțul SUV de clasă B este oferit și într-o nouă versiune de motorizare electrificată. Este vorba despre un propulsor de 1,0 litru cu sistem mild-hybrid la 48 de volți, care dezvoltă 170 CP și 248 Nm de cuplu. Motorul este asociat unei transmisii automate Powershift cu 7 trepte și dublu-ambreiaj.

Cu aceste resurse, Puma ST Powershift este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h cu start de pe loc în 7,4 secunde și să ofere o eficiență de combustibil de 6,3 litri/100 km și un nivel al emisiilor de 144 g/km CO2.

Din punct de vedere vizual, noul Puma ST Powershift vine într-o nuanță nouă pentru caroserie, denumită Azura Blue. Aceasta poate fi comandată într-o combinație cu un plafon finisat în negru lucios.

SUV-ul de segment B prezintă și alte detalii vopsite în aceeași nuanță de negru, și anume grila frontală, carcasele oglinzilor laterale și eleronul posterior. De asemenea, noul Ford Puma ST oferă un finisaj Magnetite pentru jantele standard de aliaj de 19 inch.

Ford Puma va primi un facelift în cursul anului viitor și va fi disponibil inclusiv în versiune pur electrică.

Sursa: Ford

Articole similare

Chinezii de la Zeekr vor lansa în Europa cinci modele electrice până în 2025

Mihai Morcovescu

OFICIAL: BMW Seria 2 Coupé

Apple a abordat Nissan pentru a lucra la o mașină autonomă

Florin Amariei