AUTOpro
Generale Green car Stiri

NIO a dezvăluit noul model electric ET5 Touring. Modelul va debuta în Europa la final de 2023

Chinezii de la NIO au lansat noul model electric ET5 Touring destinat pieței din Europa. Acesta va oferi 489 CP și o autonomie de până la 558 de kilometri.

Noul NIO ET5 Touring va fi disponibil pe Bătrânul Continent începând cu sfârșitul anului curent.

xxx

NIO

Constructorul asiatic continuă ofensiva pe piața europeană și prezintă noul ET5 Touring. Este vorba despre un break de clasă medie complet electric.

Noul ET5 Touring măsoară 4,79 metri în lungime, 2,17 metri în lățime și 1,49 metri în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2,88 metri.

Din punct de vedere estetic, break-ul cu emisii zero afișează un design cu suprafețe rotunjite și fluide. La partea frontală regăsim un set de faruri LED subțiri și o bară de protecție ușor sculptată, care integrează o priză de aer principală și două prize secundare. Acestea din urmă găzduiesc luminile de ceață.

Plafonul panoramic cu funcție de reducere a nivelului de lumină naturală are o linie care plonjează către partea din spate. Aici există un eleron discret, care conferă o notă de sportivitate. În plus, portierele au mânere integrate și retractabile.

La partea din spate există o lunetă de dimensiuni reduse, iar stopurile LED sunt unite printr-o bandă luminoasă. În același timp, bara de protecție prezintă un element estetic mai ascuțit, sub care regăsim difuzorul aerodinamic.

NIO ET5 Touring folosește două versiuni de baterie

Interiorul mașinii este minimalist și digitalizat. Aici chinezii au montat un instrumentar de bord digital de 10,2 inch și un ecran central de 12,8 inch pentru sistemul multimedia. Cei de la Nio spun că plafonul protejează ocupanții de razele ultraviolete în proporție de 99.99% și elimină 80% din căldura soarelui.

Din punct de vedere tehnic, noul NIO ET5 Touring vine cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Asta înseamnă că modelul dispune de tracțiune integrală. Sistemul de propulsie dezvoltă o putere maximă de 489 CP și 705 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, mașina realizează sprintul 0-100 km/h în doar 4 secunde.

Există două versiuni de baterie. Prima dintre acestea oferă are 75 de kWh și oferă o autonomie de 435 de kilometri. Cea de-a doua oferă are o capacitate de 100 de kWh și asigură o autonomie de 558 de kilometri.

Noul NIO ET5 va fi disponibil pentru început doar pe piețele din Norvegia, Germania, Danemarca, Suedia și Țările de Jos. Livrările vor începe în ultimul trimestru din 2023.

Sursa: NIO

Articole similare

Exclusivitate națională: Miniserialul „Miracolul VINFAST” – Episodul 2

Dan Vardie

Noul Range Rover Velar facelift vine cu un design fresh și cu o motorizare PHEV de 404 CP și 640 Nm

Mihai Morcovescu

Programul Rabla 2019 începe pe 6 aprilie cu un buget de 322 milioane lei

Dragos Baltateanu