AUTOpro
Generale Green car Stiri

Aehra Sedan, viitorul rival electric pentru Porsche Taycan. Debutul, în 2026

Compania italiană Aehra Automobili a dezvăluit un supercar electric cu 4 uși denumit simplu Sedan. Noul model este prezentat drept un viitor rival electric pentru Porsche Taycan.

Noul Aehra Sedan va folosi trei motoare de 805 CP și o baterie care va asigura o autonomie de 800 de kilometri.

Noul Aehra Sedan va intra în producția de serie în 2026

Aehra

Este posibil ca mulţi dintre voi să nu fi auzit până acum despre Aehra Automobili. Aceasta este o companie italiană cu sediul în Milano, care nu are nici măcar un an de existență, fiind înființată spre sfârșitul anului 2022.

Primul model al mărcii, Aehra SUV, a fost lansat în noiembrie anul trecut și este un model de performanță complet electric. Acum, la șapte luni distanță, italienii dezvăluie cel de-al doilea lor automobil de serie, care a primit denumirea Sedan.

Este vorba despre un supercar cu 4 uși, de asemenea electric. Acesta este prezentat ca un viitor rival pentru Porsche Taycan și Mercedes-AMG EQS.

Din punct de vedere estetic, noul Aehra Sedan are o caroserie cu linii netede și fluide. Responsabili cu designul mașinii este Filippo Perini, fost designer Lamborghini, care a lucrat la modele ca Murcielago, Aventador, Huracan şi Urus.

La partea frontală regăsim un set de faruri LED foarte subțiri, montate pe capotă și o bară de protecție foarte sculptată. Aceasta găzduiește o priză de aer masivă, care conferă un look foarte agresiv, precum și un element aerodinamic ce încorporează luminile de ceață.

Supercarul italian mai are o pereche de admisii în părțile laterale, poziționate în zona ușilor față. În plus, modelul dispune de camere video aerodinamice în loc de oglinzi tradiționale.

Interior futurist cu ecran extensibil

Acoperișul panoramic de mari dimensiuni prezintă o linie ușor curbată și elegantă. La spate există un set de stopuri LED la fel de subțiri ca blocurile optice față și alte două prize de aer.

Interiorul lui Aehra Sedan este unul futurist. Piesa de rezistență este un ecran imens, denumit HMI (Human Machine Interface). Acesta se întinde pe toată lățimea planșei de bord, iar când mașina este parcată acesta poate fi extins în plan vertical, transformând instantaneu Aehra Sedan într-un home theater sau într-un mediu de birou.

De asemenea, mai există un display central, un volan de tip jug similar cu cel de pe Tesla, scaune cu design futurist și lumină ambientală.

Noul Aehra Sedan este bazat pe aceeași platformă ca modelul SUV. Asta înseamnă că supercarul este propulsat de trei motoare electrice, care dezvoltă 305 CP. Acestea sunt alimentate de o baterie de 120 de kWh, care va asigura o autonomie de 800 de kilometri, potrivit italienilor.

Aehra va demara livrările pentru clienți atât pentru Sedan, cât și pentru SUV în 2026. Prețul de pornire ar urma să se situeze în jurul valorii de 160.000 de euro.

Sursa: Aehra

Articole similare

EMIRA este numele proiectului non-hibrid Lotus Type 131

Florin Amariei

Modelul Peugeot 205 a împlinit 40 de ani de existență

Mihai Morcovescu

Volkswagen a testat noua baterie solid-state dezvoltată de americanii de la QuantumScape

Mihai Morcovescu