AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen ID.7 GTX: primele imagini cu versiunea de performanță a sedanului electric

Volkswagen

Producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit primele imagini oficiale cu viitorul ID.7 GTX. Este vorba despre versiunea de performanță a noului sedan electric, lansat în urmă cu o lună.

Noul Volkswagen ID.7 GTX își va face debutul în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Munchen.

Volkswagen ID.7 GTX va oferi în jur de 300 CP

Volkswagen

La mijlocul lunii aprilie, compania din Wolfsburg publica primele informații și imagini oficiale cu noul model ID.7, în fapt versiunea cu emisii zero al celebrului Passat. După cum se știe, popularul sedan de clasă meie a fost scos din producție în 2022.

Acum, reprezentanții mărcii germane anunță că noul ID.7 va avea și o versiune de performanță, denumită GTX. Modelul va fi lansat în toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Munchen – „IAA Mobility” (5-10 septembrie).

Pentru a mai îndulci așteptarea, Volkswagen a dezvăluit câteva dintre detaliile viitorului ID.7 GTX. În imaginile publicate se pot observa secțiunea farului și grafica stopurilor.

De asemenea, viitorul model de performanță va primi și o serie de elemente exterioare finisate în negru lucios. Este cazul plafonului, carcaselor oglinzilor și ramei geamurilor laterale.

Germanii nu au dezvăluit și specificațiile tehnice. Totuși, se știe că noul ID.7 GTX va folosi un sistem de propulsie cu două motoare electrice și tracțiune integrală. Evident că bagajul de putere va fi mai mare decât cei 289 CP ai lui ID.7, probabil în jur de 300 de „cai”.

Gama electricelor de performanță GTX face parte din portofoliul Volkswagen din 2021. Vehiculele cu emisii zero ale germanilor combină mobilitatea electrică, durabilitatea și designul sportiv.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Genesis a prezentat noul GV70 facelift. SUV-ul vine cu un ecran de 27 de inch

Mihai Morcovescu

SUV-urile au reprezentat, în premieră, peste 50% din vânzările de mașini noi în Europa

Mihai Morcovescu

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit

Filip Sîrbu