AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen a dezvăluit noul model electric ID.7, înlocuitorul cu emisii zero al Passat-ului

Producătorul german de automobile Volkswagen a prezentat simultan în Europa, SUA și China noul model electric ID.7. Potrivit informațiilor oficiale, înlocuitorul cu emisii zero al Passat-ului sedan va oferi o autonomie de până la 700 de kilometri și va fi un rival direct pentru Tesla Model 3.

Noul ID.7 va putea fi comandat în Europa și în China mai târziu în acest an și va ajunge în America de Nord la începutul anului viitor.

Volkswagen ID.7 va avea o autonomie de 700 de kilometri

Volkswagen

Noul sedan electric a fost construit pe aceeași platformă MEB (Modular Electric Drive Matrix), care este folosită și de modelele ID.3, ID.4, ID.5 sau ID.Buzz.

Sistemul de propulsie este alcătuit dintr-un nou motor, despre care AUTOpro v-a informat în urmă cu câteva zile. Denumit APP550, acesta este capabil să ofere 286 CP și 550 Nm de cuplu.

Propulsorul este alimentat de două baterii. Versiunea Pro va folosi o baterie de 77, în timp ce versiunea Pro S va fi echipată cu un acumulator de 86 kWh, care vor putea fi încărcate la stații rapide de până la 200 kW.

În aceste condiții, succesorul electric al fostului Passat sedan va oferi o autonomie cuprinsă între 615 și 700 de kilometri cu un singur plin, conform standardului WLTP. Mai târziu va fi introdusă în gamă și o variantă sportivă GTX cu două motoare electrice și tracțiune integrală.

La interior, noul VW ID.7 a primit elemente familiare pentru gama de electrice ID. De asemenea, modelul beneficiază și de o serie de noutăți, în special un ecran de 15 inch pentru sistemul de infotainment și un head-up display cu realitate augmentată, care este integrat în bord.

În plus, sedanul cu emisii zero introduce noi comenzi iluminate pentru sistemul de climatizare, scaune cu funcție de masaj și plafon panoramic. Pe lista de echipamente mai figurează un sistem audio performant cu 14 difuzoare, furnizat de americanii de la Harman Kardon.

Noul Volkswagen ID.7 va fi produs la uzina din orașul german Emden. Mașina va debuta mai târziu în acest an pe piețele din Europa și din China, iar la început de 2024 va ajunge și în America de Nord.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Schafer, CEO Skoda: Standardul Euro 7 ar scumpi Fabia cu 5.000 de euro

Florin Amariei

Adela Popescu și Radu Vâlcan – Ambasadori Oficiali ai Automobile Bavaria Group. O nouă poveste… de familie.

Filip Sîrbu

Mercedes-Benz pentru a zecea oară la TIFF

administrator_autopromag