AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen ID.7: primele fotografii neoficiale cu înlocuitorul electric al Passat-ului

Noul Volkswagen ID.7, succesorul electric al modelului Passat sedan, își va face debutul oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, în ziua de 18 aprilie.

Până atunci, însă, pe internet au ajuns în mod accidental, primele imagini cu viitorul automobil cu emisii zero. Vinovat pentru această eroare este, cel mai probabil, un angajat al biroului de patente din cadrul Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China.

Volkswagen ID.7 va prelua o serie de detalii estetice de pe conceptul ID.Aero

Volkswagen

La începutul anului, cu ocazia CES 2023 de la Las Vegas, producătorul german de automobile Volkswagen a prezentat un concept ce anunța viitorul ID.7. Este vorba despre un sedan electric menit să înlocuiască fostul Passat sedan, care va fi un rival direct pentru Tesla Model 3.

Debutul oficial este programat peste câteva zile, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Cu toate acestea, noul model poate fi admirat în toată splendoarea sa prin intermediul unor imagini neoficiale. Acestea au fost „scăpate” mai devreme pe internet de către biroul de patente al Ministerului de Interne din China.

După cum se poate observa, noul ID.7 încorporează detalii de ordin estetic de la conceptele ID.Aero, ID.Vizzion și ID.Space Vizzion. Partea din spate a rămas în mare fidelă conceptului ID.Aero, în timp ce mânerele portierelor care se retrag în caroserie se vor regăsi și ele pe versiunea de serie.

Partea frontală nu va avea aceeași notă de sportivitate ca aceea de pe conceptul ID.Aero. Versiunea de producție a primit o bară de protecție cu un design în forma literei T, în stilul Polestar 2 și un set de faruri ascuțite, unite printr-o bandă LED, care se întind până spre aripi. Grila amintește de modelul Lamando, care este vândut în China.

Se remarcă, totodată, denumirea modelului care va fi comercializat pe piața chineză. Acesta se va numi ID.7 Vizzion, nu doar ID.7. Deocamdată, nu este clar dacă această denumire va fi folosită și pe alte piețe.

Ceea ce se știe până în acest moment este că viitorul Volkswagen ID.7 va avea și o versiune cu două motoare electrice. De asemenea, electricul VW va oferi o autonomie de până la 700 de kilometri.

Modelul destinat pieței chineze va folosi o baterie de 77 kWh și va dezvolta o putere maximă de 204 CP. Viteza de top va fi limitată la 155 km/h. Aceste valori nu au fost confirmate de Volkswagen.

După cum spuneam, noul Volkswagen ID.7 își va face debutul oficial în 18 aprilie, în cadrul salonului de la Shanghai. Modelul va ajunge ulterior și în Europa.

Sursa: Motor.es

Articole similare

VIDEO: Noul BMW i5 a fost testat în condiții de iarnă. Debutul va avea loc în toamnă

Mihai Morcovescu

KIA va lansa în 2025 primul său model utilitar complet electric

Mihai Morcovescu

Rally-raid-ul Dakar s-ar putea muta în Arabia Saudită

Dragos Baltateanu