AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Noul Volkswagen ID.7, înlocuitorul electric al Passat-ului, va fi prezentat la CES 2023. Primele imagini oficiale

Noul Volkswagen ID.7 va fi prezentat în cadrul ediției 2023 a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas., care își va deschide porțile pe 5 ianuarie, unde va fi prezentat un prototip camuflat. Producătorul german de automobile a dat publicității primele fotografii oficiale cu noul sedan electric, înlocuitorul popularului model Passat.

Versiunea de serie a noului automobil cu emisii zero din gama VW ID va fi disponibil atât în variantă sedan cu hayon (liftback), cât și break. Modelul va fi un rival direct pentru Tesla Model 3, iar debutul comercial este planificat pentru a doua jumătate a anului curent.

Volkswagen ID.7 va avea o autonomie de 700 de kilometri

Volkswagen ID.7

Prefigurat de conceptul ID.Aero, care a fost prezentat în vara anului trecut, noul Volkswagen ID.7 este cel de-al șaselea model din gama electrică ID și va deveni în timp singurul automobil de segment D pe care Volkswagen îl va comercializa în Europa.

Construit pe platforma MEB+, noul ID.7 va avea o lungime de 4.940 mm, o lățime de 1.859 mm și o înălțime de 1.529 mm, la un ampatament de 2.969 mm, cu 94 mm mai mult decât Tesla Model 3 și cu 165 mm mai mult comparativ cu Passat-ul.

Din punct de vedere tehnic, noul ID.7 va oferi, potrivit primelor estimări, o autonomie de până la 700 de kilometri în regim WLTP). Asta înseamnă că va folosi o baterie mai mare decât cea pe care o folosesc celelalte modele din gama VW ID.

Foarte probabil, vor exista două sisteme de propulsie, unul alcătuit dintr-un singur motor electric, iar cel de-al doilea din două unități electrice.

Când va debuta pe piață noul ID.7?

În ciuda camuflajului high tech și electroluminescent., se poate observa că ID.7 a păstrat forma aerodinamică a conceptului ID.Aero. În schimb, așa cum se întâmplă de obicei în cazul versiunilor de serie, unele detalii vizuale au fost modificate, precum farurile LED, barele și jantele.

La interior, ID.7 a primit un ecran de 15 inch amplasat central, un instrumentar de bord digital și un head-up display cu realitate augmentată. Totodată, butoanele sistemului de climatizare și ale sistemului audio sunt iluminate și sunt poziționate lângă display.

Unul dintre cele mai interesante detalii din habitaclu sunt fantele de aer inteligente, care sunt controlate digital. Tehnologia constă în recunoașterea șoferului după cheie și încălzirea sau, după caz, răcirea habitaclului înainte ca acesta să urce la volan.

Noul Volkswagen ID.7 va fi disponibil inclusiv în Europa si va fi construit la uzina din Emden (Germania), alături de modelul ID.4. Mașina își va face debutul în cea de-a doua jumătate a lui 2023.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Lincoln își ajută clienții să se relaxeze și să reducă anxietatea

Volvo va deveni primul producător care va oferi un sistem de infotainment pe bază de Android

Filip Sîrbu

Chinezii de la Geely vor deveni acționari ai diviziei de motoare termice Renault din care face parte și Dacia

Mihai Morcovescu