AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la Baojun au lansat hatchback-ul compact electric Cloud

Chinezii de la Baojun, un joint-venture deținut de General Motors, Saic și Wuling, au lansat un nou model electric dedicat pieței asiatice.

Botezat Baojun Cloud, acesta este un hatchback compact, concurent pentru BYD Dolphin și Volkswagen ID.3.

Baojun Cloud a fost pre-comandat deja de peste 10.000 de clienți

Baojun

Baojun Cloud (n.n. – Yun Duo în chineză) are dimensiuni similare cu electricul Chevrolet Bolt, măsurând 4.295 milimetri în lungime, 1.850 mm în lățime și 1.652 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.700 milimetri, scrie EV Market.

Baojun Cloud poate transporta 5 pasageri și oferă până la 1.707 litri spațiu de depozitare cu scaunele din spate rabatate. Cu cinci pasageri la bord, volumul de încărcare este de 382 de litri.

Noua electrică chineză folosește un motor electric montat în față, care produce 134 CP și 330 Nm de cuplu. Sunt oferite două opțiuni de baterie: 37,9 kWh și 50,6 kWh. Evaluările de autonomie estimate în ciclul CLTC din China sunt de 360 de kilometri și, respectiv, 460 de kilometri.

În ceea ce privește designul, noul Baojun Cloud afișează o siluetă de MPV și prezintă elemente estetice specifice. Spre exemplu, plafonul panoramic are o suprafață de peste 2 metri pătrați.

La interior, modelul cu emisii zero prezintă o temă în două tonuri și scaune cusute manual. Tabloul de bord este dominat de două ecrane, unul de 15,6 inch și celălalt de 8,8 inch.

De asemenea, mașina dispune de iluminare ambientală cu 265 de culori, o zonă de încărcare wireless pentru telefonul mobil și un sistem video la 360 de grade. Pentru un plus de confort, Cloud vine cu un hayon electric, funcție Auto Hold și ștergătoare cu senzor de ploaie.

Reprezentanții companiei au anunțat că în doar 10 zile au primit peste 10.000 de pre-comenzi pentru Baojun Cloud. Acesta are pe piața chineză prețuri cuprinse între 12.300 euro și 15.600 euro.

Sursa: Electrek

Articole similare

Toyota cumpără tehnologia Lyft de condus autonom

Florin Amariei

Previziunile APIA pentru piața auto din România în anul 2023

Darius Pana

Audi a dezvăluit în premieră mondială noul SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu