AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Citroën a prezentat versiunea C5 Aircross pentru piața europeană

Citroën a prezentat azi versiunea europeană a SUV-ului C5 Aircross lansat acum mai bine de un an pe piața din China.

Cu peste 30 de combinații disponibile la exterior, C5 Aircross este un aventurier înnăscut, care emană tinerețe și spirit de aventură prin fiecare por. În binecunoscutul stil al celor de la Citroën, C5 Aircross dispune de noua suspensie Progressive Hydraulic Cushions, introdusă pentru prima oară pe C4 Cactus, care dispune printre altele de două limitatoare de cursă hidraulice pentru limitarea transmisabilității șocurilor.

Fratele de platformă al leului 3008 are un portbagaj mai mult decât generos, cu un volum cuprins între 580 și 720 de litri. Lungimea de 4,50 metri, alături de garda la sol de 230 mm (cu 11 mm mai mare decât a fratelui 3008) contribuie la imaginea impunătoare a noului SUV Citroën. 

Interiorul lui C5 Aircross poate acomoda fără probleme până la cinci pasageri, datorită ampatamentului de 2,73 m și a înălțimii de 1,67 metri. Panoul de bord complet digital de 12 inch și ecranul sistemului infotainment de 8 inch sunt flancate de gurile de aerisire cu design rectangular, care amintesc de celebrele AirBumps de la exteriorul lui C5 Aircross.

C5 Aircross dispune de o suită de sisteme de siguranță activă (20 la număr, ca să fim exacți) care se folosesc de o cameră și un radar montat în partea din față a SUV-ului francez. Printre acestea amintim Pilotul Automat Autoadaptiv cu funcție Stop&Go, sistem de monitorizare a unghiului mort cu corecție activă, sistem de menținere a benzii de rulare cu corecție activă, sistem de frânare automată în caz de urgență, și multe altele.

Însă adevăratul highlight este adus de sistemul Highway Driver Assist, care combină funcționalități atât de la pilotul automat autoadaptiv cu funcție stop&go, cât și de la sistemul activ de menținere a benzii de rulare, pentru a oferi o experiență foarte apropiată de conducerea autonomă, sistemul controlând atât traiectoria, cât și viteza și poziția pe bandă a vehiculului, fără a mai fi necesară manevrarea volanului de către șofer, care trebuie însă să țină în continuare mâinile pe volan, datorită cerințelor sistemului.

C5 Aircross va fi disponibil la momentul lansării cu 2 motoare pe benzină, de 130 CP și 180 CP, și 3 Diesel, de 130 CP și 180 CP, care pot fi cuplate fie la o cutie de viteze manuală, fie la una automată cu 8 trepte. La sfârșitul lui 2019, acestora li se vor adăuga și o versiune Plug-In Hibrid, care va oferi primului plug-in din istoria Citroën o autonomie pur electrică de 60 de km.

Articole similare

Citroën și-a prezentat noua identitate vizuală a mărcii, care include o nouă siglă

Mihai Morcovescu

Acesta este noul Renault Kardian. Ce aduce nou fratele sud-american al Daciei Sandero? (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Nissan X-Trail 1.6 dCi 4×4 – Noi orizonturi

Constantin Ciobanu

1 comment

autoimpress 07/06/2018 at 3:44 PM

really, really like it. nice design

Reply

Leave a Comment