AUTOpro
Generale Green car Stiri

Fisker Ronin va oferi 1.000 CP și o autonomie de 900 km. Debutul a fost fixat pentru 2025

Americanii de la Fisker au publicat noi fotografii și informații referitoare la viitoarea decapotabilă electrică Ronin, care promite să ofere 1.000 CP și o autonomie de 900 de kilometri.

Modelul va fi construit în doar 999 de exemplare, iar producția va demara în cursul anului 2025.

Fisker Ronin va costa de la 385.000 de dolari

Fisker

Producătorul american de automobile electrice a prezentat la începutul lunii august, în cadrul evenimentului „Product Vision Day”, câteva modelele. Este vorba despre pick-up-ul Alaska, crossover-ul Pear și decapotabila Ronin.

Acum, compania condusă de Henrik Fisker a publicat noi fotografii și informații referitoare la viitoarea sportivă cu emisii zero. Reprezentanții o descriu ca fiind „un super GT clasic, actualizat pentru secolul al XXI-lea și dezvoltat pentru clienții care vor să conducă de la Los Angeles până în Nappa Valley cu un singur plin de baterie”.

Fisker Ronin va funcționa ca un sedan sport atunci când hardtop-ul va fi retractat, transformându-se într-un vehicul de 2+1 locuri. Plafonul retractabil va fi confecționat din fibră de carbon și va putea fi controlat de pe smartphone. Acoperișul se va retrage în portbagaj, lăsând „un spațiu pentru bagaje”. De asemenea, există un spațiu suplimentar pentru bagaje în față.

Șasiul va fi confecționat dintr-un aluminiu special, iar jantele de 23 de inch vor fi din carbon. La interior, Ronin va stabili noi standarde pentru luxul durabil, urmând să primească materiale inovatoare reciclate și durabile. Scopul este acela de a face ca decapotabila să fie cea mai durabilă sportivă din lume.

În plus, va exista un display central de 17,1 inch pentru sistemul multimedia, iar șoferul va avea la dispoziție un alt ecran montat pe volan.

Potrivit oficialilor mărcii, Fisker Ronin va genera o putere maximă de 1.000 CP și o autonomie de până la 900 de kilometri. Sprintul de la 0 la 100 km/h se va realiza Suta în circa 2 secunde, iar viteza de top va fi de 273 km/h.

Fisker anunță că producția lui Ronin va începe în a doua jumătate a anului 2025. Vor fi construite doar 999 de exemplare, iar prețul va porni de la 385.000 de dolari.

Sursa: Fisker

Articole similare

Aptera – triciclul cu rol de masina pe care nu il incarci vreodata

Florin Amariei

Porsche prezintă noul Taycan facelift: 952 CP și 678 km de autonomie (VIDEO)

Mihai Morcovescu

IAA 2021 – viitorul este plictisitor

Florin Amariei