AUTOpro
Generale Stiri

JATO Dynamics: Dacia Duster a fost al treilea cel mai vândut SUV în Europa în primele șase luni din 2023

Dacia

Cele mai noi date publicate de specialiștii britanici de la JATO Dynamics, Dacia Duster a fost al treilea cel mai vândut SUV pe piața europeană în primele șase luni ale anului curent.

De asemenea, modelul construit la Mioveni a fost cel mai cumpărat SUV în rândul persoanelor fizice. În plus, Ford Puma a prins top 5 în ceea ce privește vânzările pe acest segment.

JATO Dynamics: Ford Puma a înregistrat vânzări bune în primele șase luni din 2023

JATO Dynamics

Potrivit datelor furnizate de JATO Dynamics și Data Force, Dacia Duster a fost comercializat pe cele 28 de piețe europene în 86.872 de unități în Europa în intervalul ianuarie-iulie. Acest total reprezintă o creștere de 18% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022.

SUV-ul autohton a fost depășit la vânzări doar de două modele. Este vorba despre Volkswagen T-Roc (111.692 unități, +29%) și Toyota Yaris Cross (96.214 unități, +48%).

De asemenea, Dacia Duster s-a vândut în peste 111.900 de unități la nivel global în intervalul ianuarie-iulie, ceea ce reprezintă o majorare cu 13% față de aceeași perioadă din 2022.

Și Ford Puma a înregistrat vânzări bune în perioada amintită. Modelul de segment B, care este produs la Craiova, a ocupat locul al cincilea în același clasament cu 77.400 de unități (+5%). SUV-ul subcompact a fost devansat de Peugeot 2008, dar s-a clasat înaintea unor modele precum Volkswagen T-Cross, Opel Mokka, Hyundai Kona și Seat Arona.

În primele șase luni din 2023 au fost comercializate la nivel continental peste 6,56 milioane de automobile, ceea ce reprezintă cel mai mare volum înregistrat într-un semestru de după pandemia de Covid-19. Totalul este cu aproximativ 976.000 de unități mai mare decât volumul din aceeași perioadă a anului precedent.

Sursa: JATO Dynamics

Articole similare

Pininfarina B95 Speedster este un hypercar electric care dezvoltă 1.900 CP

Mihai Morcovescu

Mai dinamic, mai precis, mult mai eficient – Opel Insignia GSi

Filip Sîrbu

Christophe Dridi: Pandemia nu a întârziat proiectele Dacia. Avem în plan și mașini hibride

Robert Stan