AUTOpro
Generale Spion Stiri

Dacia Duster 2024: noi imagini cu cea de-a treia generație a SUV-ului românesc

Dacia se pregătește de lansarea celei de-a treia generații Duster, iar în ultimele săptămâni pe internet au apărut din ce în ce mai multe imagini-spion realizate în timpul testelor care au loc pe șoselele din Europa.

În cele mai recente dintre acestea SUV-ul românesc a fost surprins cu mai puțin camuflaj ca înainte. Noua iterație Duster va intra în producție în 2024, la uzina de la Mioveni.

Noua Dacia Duster va avea faruri și stopuri noi

Dacia

În luna martie, oficialii Dacia anunțau în mod oficial că noua generație Duster va intra în producție în cursul anului viitor, la uzina de la Mioveni.

În ultimele săptămâni, au fost surprinse în teste o serie de prototipuri. Cele mai noi poze-spion ne dezvăluie un astfel de vehicul acoperit cu mai puțin camuflaj.

Astfel, se pot observa noile blocuri optice frontale și o grilă mai subțire care integrează o bandă LED. De asemenea, spoilerul găzduiește prize de aer verticale.

La spate putem vedea noua formă a lunetei și un eleron supradimensionat, montat pe plafon. De asemenea, noul Duster va avea noi mânere pentru uși, precum și bare de acoperiș carcase ale oglinzilor restilizate. Unele dintre aceste detalii estetice sunt preluate, într-un fel sau altul, de pe conceptul Bigster.

Din punct de vedere tehnic, știm deja că noua Dacia Duster va fi dezvoltată pe platforma CMF-B. Gama de motorizări va conține unități termice pe benzină, în timp ce versiunile diesel ar putea dispărea.

Totodată, este foarte posibil să fie introdusă o versiune plug-in hybrid. Aceste informații nu au fost confirmate încă de reprezentanții Dacia.

Cum spuneam, noul Duster va intra în producția de serie în 2024. Imaginile-spion pot fi văzute AICI.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Un nou motor diesel pentru vârful de lance Opel Insignia

Filip Sîrbu

ACAROM: producția națională de mașini a scăzut cu 4,5%. Câte mașini au produs Dacia și Ford?

Mihai Morcovescu

Cel mai rapid și mai puternic Corvette din istorie, ZR1

Filip Sîrbu