AUTOpro
Generale Green car Stiri

KIA a dezvăluit noul concept electric EV5. Acesta prefigurează un SUV, care va debuta la final de 2023

Producătorul sud-coreean de automobile KIA a prezentat oficial noul Concept EV5, un vehicul complet electric care prefigurează un model de serie cu emisii zero programat să-și facă debutul spre final de 2023.

Prototipul a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment organizat de KIA China dedicat mașinilor electrice. Detalii despre disponibilitatea viitorului crossover asiatic pe alte piețe, inclusiv pe cea din Europa, vor fi furnizate ulterior.

KIA Concept EV5 folosește materiale ecologice obținute din PET-uri reciclate

KIA

Conform reprezentanților mărcii, Concept EV5 anunță o evoluție a limbajului de design al companiei, intitulat „Opposites United”, pe care au fost deja schițate modelele electrice EV6 și EV9.

Din punct de vedere estetic, noul Concept EV5 este similar cu SUV-ul electric de mari dimensiuni EV9, care a fost recent prezentat de coreeni și care urmează să fie lansat pe piață în cursul acestui an.

La partea frontală se remarcă filosofiile de design Digital Tiger Face și Star Map, care vin cu faruri foarte înguste, precum și o grilă închisă. specifică modelelor pe baterii. În plus, se remarcă un element de protecție situat în zona barei de protecție.

Profilul conceptului EV5 este ușor sculptat, mai ales în partea inferioară a caroseriei, în dreptul ușilor, în timp ce jantele de 21 de inch au un aspect aerodinamic și robust. În același timp, plafonul este ușor curbat către spate pentru un aspect mai fluid.

La partea posterioară regăsim stopuri LED în forma literei C, care sunt la rândul lor foarte subțiri. În plus, EV5 are în această zonă un element de protecție, care este amplasat sub bara de protecție.

Conceptul electric EV5 este foarte asemănător cu EV9 și în habitaclu. Acesta a fost desenat conform filosofiei de design Bold for Nature și oferă trei teme diferite de design active: Healing, Caring și Re-Charging.

Ca detalii, se remarcă, între altele, volanul aplatizat, un display panoramic curbat pentru sistemul multimedia și instrumentarul digital și scaunele foarte subțiri, care se pot roti în orice poziție.

În același timp avem și un plafon panoramic și iluminare ambientală, iar materialele folosite sunt ecologice și au fost obținute din PET-uri reciclate. Acestea se regăsesc la nivelul scaunelor, a planșei de bord, a acoperișului și panourilor portierelor.

Noul Kia Concept EV5 anunță, cum spuneam, un model de serie, care va debuta mai târziu în acest an, pentru început doar pe piața din China.

Sursa: KIA

Articole similare

Astăzi începe ediția din 2020 a programului Rabla Plus

Robert Stan

Supercarul electric Rimac Nevera a stabilit într-o singură zi 23 de recorduri mondiale (cu video)

Mihai Morcovescu

Volkswagen va lansa 3 ZEV în California în 2019

Filip Sîrbu