AUTOpro
Stiri Eveniment

Au fost decise finalistele Mașina Anului 2023 în România

Masina Anului 2023 in Romania

Din 1998 până astăzi, Asociația Presei Auto din România (APAR) organizează la sfârșit de an concursul Mașina Anului. Pentru ediția 2023 în finală au ajuns 8 modele, față de 7 mașini. Două dintre finaliste au primit același număr de voturi, așadar, pe 6 decembrie 2022, juriul Mașina Anului 2023 în România va avea de ales dintre 8 candidate.

Ajunsă la cea de-a 24-a ediție, Mașina Anului în România reprezintă cea mai importantă distincție pe care o poate primi un model lansat în anul curent în țara noastră. Pentru titlul anului 2023, în finală s-au calificat 8 mașini, asta după ce două dintre cele 25 de modele introduse pe lista inițială au primit un număr egal de voturi din partea juriului.

Cele 8 finaliste Mașina Anului 2023 în România sunt:

1. Alfa Romeo Tonale;

2. Citroen C5X;

3. Dacia Jogger;

Dacia

4. KIA Sportage;

5. Opel Astra;

6. Renault Megane E-TECH Electric;

7. Toyota Corolla Cross;

8. Volkswagen ID.5.

Votul decisiv se va da în data de 6 decembrie 2022, prin participarea unui juriu format din jurnaliști, piloți și pasionați auto. Dintre aceștia, îi menționăm pe Daniel Costea (Președinte APAR), Mihai Morcovescu (AUTOpro), Robert Adam (Turații.ro), Radu Constantinescu (Europa FM, realizator emisiuni „Drum cu prioritate” și „Piese și mașini”), Radu Tudoriu, George Grigoresc și Karoly Borbely.

Finalistele Mașina Anului 2023 în România vor fi testate în amănunt de toți membrii juriului pe drumurile publice, dar și pe pistele din cadrul Academiei Titi Aur

Articole similare

Volkswagen va lansa în 2026 un SUV compact electric bazat pe actualul ID.3

Mihai Morcovescu

Mercedes a prezentat oficial primul pick-up din istorie, botezat X-Class

Filip Sîrbu

Premieră mondială : noul Jaguar i-PACE

Filip Sîrbu