AUTOpro
Stiri Green car

Primele unități Tesla Semi au fost livrate către PepsiCo

Tesla

Anunțat de la sfârșit de 2017 și cu promisiunea inițială că producția de serie va începe din 2019, camionul electric Tesla Semi a ajuns a fi livrat abia acum. La jumătatea acestei toamne, Elon Musk confirma că Tesla Semi a intrat în fabricație și că în întâia zi a iernii 2022 vor fi livrate primele unitiți către PepsiCo.

Iată că de această dată Elon și-a ținut promisiunea. Deși nu a fost specificat exact numărul de exemplare pe care PepsiCo le-a primit, Tesla Semi își începe munca în cadrul companiei americane cunoscută în special pentru băuturile sale răcoritoare.

Elon Musk Tesla Semi

Cu același design atipic, ce poziționează șoferul în centrul cabinei și nu pe o laterală, așa cum este cazul mai tuturor vehiculelor destinate circulației pe drumurile publice, Tesla Semi anunță acum o autonomie de până la 800 km și o capacitate de tractare de până la circa 37 de tone. Chiar și așa, camionul electric se pare că genera accelerații cu mult mai rapide decât competiția cu motoare diesel.

Tesla Semi livrari catre PepsiCo

În cadrul evenimentului în care s-a făcut anunțul primelor livrări de Tesla Semi nu s-a amintit nimic despre sistemele avansate de asistență a șoferului, cunoscute la Tesla drept Autopilot, nici despre capacitatea bateriilor ori stațiile de încărcare de tip „Megawat”.

Elon Musk afirma cu ceva timp în urmă că până în 2024 capacitatea de producție pentru Tesla Semi va ajunge la 50.000 de unități anual, ceea ce acum pare foarte departe de realitate.

Sursa: CNN.com

Articole similare

Audi Q7 primește un facelift și motorizări îmbunătățite

Dragos Baltateanu

Marile piețe auto europene revin, încet, la viață

Robert Stan

Noul Jeep Avenger a ajuns în România. Cât costă SUV-ul electric pe piața locală?

Mihai Morcovescu