AUTOpro
Green car Industrie Stiri

Elon Musk a confirmat că Tesla Semi a intrat în producția de serie. Primele 100 de exemplare vor ajunge la PepsiCo

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla, a confirmat pe contul personal de Twitter startul producției de serie la capul tractor Semi, la cinci ani de la dezvăluirea acestuia. Primele 100 de exemplare ale noului camion electric vor fi livrate la 1 decembrie către Pepsi Co, care va deveni, astfel, prima companie care va folosi camioanele Tesla cu emisii zero.

Reprezentanții PepsiCo au anunţat că vehiculele, comandate încă din 2017, vor fi folosite de fabrica Frito-Lay din Modesto (California) şi de cea de băuturi PepsiCo din Sacramento. Gigantul american şi-a propus să reducă costurile cu combustibilul, precum şi nivelul emisiilor de carbon.

Elon Musk a făcut anunțul mult-așteptat pe Twitter

Elon Musk

Producătorul american de automobile electrice Tesla a prezentat capul tractor Semi în anul 2017, iar doi ani mai târziu ar fi trebuit ca acesta să-și facă debutul comercial. Din cauza pandemiei de Covid-19 și a crizei de semiconductori, debutul a fost amânat de mai multe ori, ultima oară în 2021.

Acum, însă, Elon Musk a făcut anunțul mult-așteptat prin intermediul unei postări pe contul personal de Twitter. Astfel, Tesla a demarat producția de serie a lui Semi. Primele exemplare vor fi livrate la 1 decembrie către compania Pepsi, care a comandat 100 de exemplare încă din 2017.

Capul tractor Tesla Semi este dotat cu patru motoare electrice și va fi disponibil în două versiuni: una cu o autonomie de 480 de kilometri, iar cea de-a doua cu 800 de kilometri autonomie.

Nici Musk, nici Pepsi nu au dezvăluit câte unități Semi vor ajunge la compania de peste Ocean la începutul lui decembrie. Pe site-ul său oficial, PepsiCo a precizat că se așteaptă ca, până la sfârșitul acestui an, să introducă în flota de camioane primele 15 modele Semi.

PepsiCo își va reduce la zero amprenta de carbon până în 2040

Companiile americane s-au angajat să întreprindă demersuri pentru a-şi reduce impactul asupra mediului, PepsiCo urmărind să obţină emisii nete zero până în 2040.

Transportul reprezintă aproximativ 10% din emisiile de gaze cu efect de seră ale producătorului din Mountain Dew. Flota deţinută de companie a parcurs în 2021 peste 1,93 miliarde de kilometri.

Alte companii, inclusiv United Parcel Service, Walmart Canada şi distribuitorul de servicii alimentare Sysco au plasat, de asemenea, precomenzi pentru camioanele Tesla Semi.

Totodată, Walmart, UPS şi Sysco au plasat comenzi pentru camionul electric, însă nu au fost dezvăluite informații legate de numărul de exemplare sau de termenele de livrare.

Sursa: Twitter / Elon Musk

Articole similare

Opel și-a prezentat noua siglă. Primul model cu noul logo va debuta în 2024 (cu video)

Mihai Morcovescu

Cursa de 48 de ore: semnal de alarmă împotriva oboselii la volan

Dragos Baltateanu

Geely livrează mașini fără contact direct

Dan Damian