AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Volkswagen a publicat primele imagini cu ID.3 facelift. Versiunea restilizată va fi lansată în primăvara lui 2023

Producătorul german de automobile Volkswagen a publicat primele schițe de design cu noul ID.3 facelift prin care ne dezvăluie designul exterior și interior al modelului electric. Debutul comercial este planificat pentru primăvara lui 2023, iar primele livrări vor fi făcute spre finalul aceluiași an.

Conform reprezentanților mărcii din Wolfsburg, ID.3 facelift va primi materiale mai bune în habitaclu și o serie de îmbunătățiri care au avut la bază feedback-ul oferit de clienți.

Volkswagen ID.3 facelift va avea materiale sustenabile la interior și o eficiență îmbunătățită

Volkswagen

Volkswagen ID.3 a fost lansat în spre finalul anului 2019, fiind la acel moment primul automobil complet electric din gama constructorului german. Acum, la trei ani distanță, compania a anunțat că lucrează la versiunea restilizată a modelului compact cu zero emisii, care va fi lansată în prima parte a anului viitor.

Pentru varianta cu facelift Volkswagen s-a consultat cu mai mulți clienți pentru a afla exact unde și ce trebuie îmbunătățit. Astfel, în imaginile-teaser publicate de germani putem observa o mașină cu un design ceva mai agresiv la partea frontală, care se distinge printr-un spoiler complet modificat.

Marile noutăți se vor regăsi, însă, la interior, acolo unde cei de la Volkswagen au pregătit o planșă de bord total revizuită, cu un aspect minimalist, care prezintă noi guri de ventilație și un ecran central de 12 inch care va fi oferit în standard. De asemenea, consola centrală va avea două suporturi pentru pahare, iar podeaua portbagajului va fi dublă.

Totodată, șoferul va beneficia de un Head-Up Display mai mare, în timp ce instrumentarul de bord va avea un meniu revizuit. În același timp, interiorul va fi realizat din materiale de o mai bună calitate, iar tapițeria din piele va fi înlocuită cu una realizată din materiale sustenabile, inclusiv pe volan.

Volkswagen anunță că și eficiența a fost îmbunătățită, consumul mediu urmând să fie mai mic cu 2%, în timp ce autonomia va fi mai mare, fără să fie precizată și o valoare.

Volkswagen ID.3 facelift va costa cu peste 6.200 de euro mai mult decât prima versiune

Din cauza întârzierilor în livrări la modelul actual, toți cei care au comandat un ID.3 Pro și ID.3 Pro S vor primi versiunea restilizată a mașinii.

Volkswagen ID.3 este produs în prezent la uzinele din Dresda și din Zwickau, însă ca urmare a cererii mari mașina va fi asamblată și în fabrica din Wolfsburg începând de anul următor.

Deși ID.3 facelift nu a fost încă lansată, Volkswagen a deschis deja listele de pre-comenzi în Germania. Clienții pot opta pentru una dintre cele cinci versiuni: Life, Business, Style, Max și Tour. Prețul de pornire este de 43.995 de euro, cu peste 6.200 de euro mai mult comparativ cu modelul din 2019.

Din cauza numărului mare de comenzi, primele exemplare Volkswagen ID.3 facelift vor fi livrate de abia începând cu al patrulea trimestru al anului viitor.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Adevarata legatura dintre BMW si tigai

Florin Amariei

4 zile până la debutul Red Bull Romaniacs 2016

administrator_autopromag

Pirelli asigură performanța pe pistă și siguranța pe drum

administrator_autopromag