AUTOpro
Stiri

Problemele Volkswagen ID.3, din nou în atenția presei germane

Volkswagen ID.3

Problemele de software care afectează modelului Volkswagen ID.3 au fost semnalate de ceva vreme, însă noi detalii aflate de presa germană sugerează că acestea ar fi mai grave decât s-a raportat inițial.

Ca urmare a problemelor cu care se confruntă Volkswagen în încercarea de a pregăti ID.3 pentru comercializare, este foarte posibil ca primele unități livrate dealerilor să aibă versiuni modificate și simplificate ale sistemelor software. Aceasta este, se pare, singura soluție găsită până acum de producătorul german pentru a putea menține calendarul de livrare promis dealerilor și clienților. Ca efect, „una sau mai multe funcții” promise utilizatorilor mașinii vor fi anulate urmând a fi puse în fucnțiune odată cu un update ulterior de sift.

Conform publicației Suddeutsche Zeitung, aceste detalii au fost confirmate de un purtător de cuvânt al Volkswagen, care a abordat subiectul într-o declarație către presa de presă. „Lucrurile nu merg grozav”, a declarat purtătorul de cuvânt, în timp ce persoane apropiate proiectului au zugravit o imagine chiar mai gravă. „Nu mai este o chestiune de luat în glumă”, au remarcat sursele publicației.

Tot aceste surse citate de Suddeutsche Zeitung au indicat că ID.3 este departe de a fi pregătit pentru piață și că Volkswagen „nu este deloc aproape de un proces complet de industrializare a ID.3”. În ceea ce privește vehiculele care vor fi livrate în vară, sursele au menționat că producția de serie va continua în ciuda anulării anumitor funcții ale modelului.

O sursă internă din cadrul Volkswagen a explicat că problemele de software ale ID.3 sunt cauzate, în mare parte, de lipsa unui personal calificat. Asta pentru că, pe lângă un număr redus de programatori și a specialiști implicați într-un proiect de o asemenea anvergură, unele persoane-cheie care au participat la dezvoltarea produsului au plecat din grupul Volkswagen. Printre aceștia se numără, de exemplu, Martin Hoffman, unul dintre directorii responsabili diviziei IT a mărcii. „Este un dezastru absolut. Chiar nu reușim să găsimoameni pregătiți”, au explicat sursele jurnaliștilor germani.

În mijlocul acestor probleme, se pare că Volkswagen încearcă să găsească un aliat neașteptat care ar putea ajuta la la pregătirea ID.3 pentru producție. Este vorba despre grupul Daimler, care se află deja în discuții cu BMW pentru dezvoltarea de software comun. Sursele spun că recent ar fi avut loc chiar o întâlnire restrânsă între unii dintre directorii-cheie ai Volkswagen și Daimler care au discutat modul în care cei doi producători auto pot colabora pentru dezvoltarea unui sistem de operare funcțional.

Articole similare

Cifrele financiare ale Grupul PSA, de la începutul anului 2016

administrator_autopromag

Noul Maserati Ghibli Hybrid, disponibil oficial în România

Florin Amariei

Peugeot 208 a cucerit „Car Of The Year” 2020

administrator_autopromag

Leave a Comment