AUTOpro
Green car

VW actualizează ID.3 și ID.4

Volkswagen (VW) actualizează wireless ID.3 și ID.4 pentru a le permite încărcarea mai rapidă.

Prin noua actualizare de software care va fi instalată pe toate exemplarele ID.3 și ID.4 rata de încărcare va fi majorată astfel încât aceasta să scadă timpii necesari pentru umplerea acumulatorilor.

Avantajați, însă, vor fi noii proprietari. Modelele pentru anul 2022 vor include încărcare bidirecțională și vor părăsi fabrica cu versiunea de software 3.0. Pe scurt, asta înseamnă că rata de încărcare va fi mai mare cu 10kW. În loc de 125kW, va fi 135kW. Asta înseamnă că timpul de încărcare va fi redus cu până la 9 minute pentru mașinile cu bateria de 77kWh.

În plus, VW a restructurat meniul de încărcare afișat pe ecranele de infotainment ale mașinilor într-un „mod mai informativ și mai clar”. Funcția de calcul online a rutei a fost de asemenea actualizată, oferind o evaluare mai dinamică a rutei, care planifică mai bine opririle de încărcare de-a lungul traseului.

VW a urmat, de asemenea, exemplul unor mărci precum Hyundai și Kia, anunțând introducerea încărcării bidirecționale pe modelele sale. Acest lucru permite vehiculelor electrice să alimenteze cu energie electrică înapoi în rețea sau să alimenteze casa dvs. în cazul în care este nevoie – cu condiția, desigur, ca casa dvs. să aibă montată și cutia de perete bidirecțională necesară. Firma revendică toate actele de identitate. Modelele echipate cu o baterie de 77 kWh vor fi capabile să facă acest lucru „în viitor”, deși nu a fost dată nicio cronologie.

Articole similare

Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor, posibilă la scară largă

Florin Amariei

Nissan reciclează bateriile Leaf. Ecosistemul, o dovadă că se poate!

Florin Amariei

Tesla anunță o serie de actualizări pentru Model S și Model X. Ce opțiune costă 3.000 de dolari? (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment