AUTOpro
Stiri Industrie

Oliver Blume este noul CEO Volkswagen Group

Volkswagen Group

Într-o mișcare pe care nu o putem numi tocmai surprinzătoare, Herbert Diess, cel care a condus Volkswagen Group în ultimii 8 ani, demisionează din funcția de CEO. În locul său a fost numit deja Oliver Blume, care își va prelua noile îndatoriri de la 1 septembrie 2022.

Herbert Diess este omul ce a stat la cârma celui mai mare constructor auto european într-o perioadă deloc ușoară. El a fost cel care a reușit să aducă la liman gigantul german după scandalul Dieselgate, dar și cel care a planificat strategia de electrificare a Grupului.

După ce anul trecut, în decembrie, semnase un nou contract cu Grupul VW pentru a continua ca CEO până în 2025, iată că începând din prima zi a toamnei lui 2022 Herbert Diess va „preda ștafeta” omului din fruntea mărcii Porsche. Este o încă o mutare importantă, cu mult mai mare impact față de cea prin care Thomas Schäfer a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație SEAT S.A.

Noul CEO Volkswagen Group și-a început cariera în 1994 la Audi

Oliver Blume a fost pe buzele tuturor analiștilor ce au preconizat o plecare înainte de termen a lui Diess de la cârma VW. Format încă de la începuturile sale în industria auto în Grupul Volkswagen, ocupând funcții de management pentru brandurile Audi, Seat, VW și Porsche, Oliver Blume este CEO Porsche din 2015. Își va menține această poziție concomitent cu cea nouă, de Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului Volkswagen.

Este o provocare pentru Blume să mențină parteneriatul VW – Porsche în parametri normali, având în vedere că acesta a susținut că marca sportivă din Grup trebuie să-și găsească independența. Mai mult, cu o posibilă Ofertă Publică Inițială (IPO) pentru Porsche ce se se pare că urmează a avea loc pentru a strânge fondurile necesare electrificării accelerate a brandului, sarcinile lui Oliver Blume nu sunt cu nimic mai lejere.

Având însă în vedere rezultatele remarcabile pe care le-a reușit de când este CEO Porsche și până astăzi, Oliver Blume are toate șansele de a readuce Volkswagen Group pe prima poziție la nivel mondial când vorbim despre vânzări.

Articole similare

Șeful echipei de F1 McLaren: Criza, ultim avertisment pentru Formula 1

Robert Stan

VIDEO: Citroen prezintă un car de război inspirat de modelul clasic 2CV. Acesta apare în filmul „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”

Mihai Morcovescu

Volvo a dezvăluit noul model EM90, primul monovolum electric din istoria mărcii

Mihai Morcovescu