AUTOpro
Generale Green car Stiri

Zeekr 001 Shooting Brake este primul model electric livrat de chinezi în Europa

Constructorul chinez de automobile electrice Zeekr a livrat prima sa mașină în Europa. Este vorba despre modelul 001 Shooting Brake, iar acesta a juns la un client din Țările de Jos.

Prețul de pornire al acestui model este de 59.490 de euro.

Zeekr 001 Shooting Brake este disponibil în trei versiuni

Zeekr

Compania asiatică a dat startul precomenzilor pentru 001 Shooting Brake în Țările de Jos și în Suedia pe 28 iunie. 35 de zile mai târziu, primele exemplare au început să iasă de pe linia de producție.

Primul model livrat în Europa  este, totodată, primul vehicul electric produs de această marcă. Acesta vine în echiparea de top Privilege AWD și a fost predat unui client din Țările de Jos.

Zeekr 001 Shooting Brake este oferit în alte două versiuni. Cea mai accesibilă se numește Long Range și folosește un singur motor electric de 272 CP. Aceasta are un preț de pornire de 59.490 de euro.

Echiparea intermediară Performance AWD este propulsată de două motoare electrice, care produs împreună 543 CP. Modelul pornește de la 62.490 de euro

Varianta de top Privilege AWD este identică din punct de vedere tehnic cu versiunea Performance și costă de la 67.490 de euro. Ca performanțe, aceasta sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, iar autonomia anunțată este de 580 de kilometri. Bateria se poate încărca la o stație rapidă de la 0% la 80% în 30 de minute.

Începând din 2024, Zeekr va începe să livreze în Europa și SUV-ul electric Zeekr X (foto, jos).

Sursa: Zeekr via Carscoops

Articole similare

Lamborghini a prezentat primul concept electric din lume cu proprietăți de auto-vindecare

Filip Sîrbu

ADAC, test de anduranță cu un Volkswagen ID.3. Cum se prezintă bateria după 100.000 de kilometri?

Mihai Morcovescu

Suzuki prezintă noul Vitara facelift. Debutul este programat pentru vara lui 2024

Mihai Morcovescu