AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la Zeekr vor lansa în Europa cinci modele electrice până în 2025

Producătorul chinez de automobile electrice Zeekr va ajunge în mod oficial pe piața din Europa spre finalul anului curent. Reprezentanții companiei asiatice au dezvăluit planul prin care și-au propus să lanseze nu mai puțin de cinci modele cu emisii noi până în 2025.

În acest fel, până la jumătatea deceniului, Zeekr va avea un portofoliu format din opt autovehicule. În același timp, chinezii țintesc vânzări anuale de 650.000 de vehicule cu emisii zero.

Zeekr și-a propus să vândă 650.000 de vehicule anual

Zeekr

Zeekr, brandul electric premium al gigantului Geely, construiește unele dintre cele mai atractive și mai performante vehicule cu emisii zero de pe piață. Reprezentanții companiei anunță că se pregătesc să debuteze pe piața din Europa până la final de 2023. Anul viitor va pătrunde și în SUA.

Primul model al producătorului înființat în urmă cu doar doi ani se numește Zeekr X. Este vorba despre un crossover electric, care urmează să fie comercializat într-o primă fază doar pe piețele din Norvegia și Suedia.

Deși gama completă de modele noi aflate în lucru nu este cunoscută, potrivit publicației britanice Autocar, citată de Carscoops, asiaticii lucrează la un nou sedan electric.

Cunoscut în prezent sub numele de cod CS1E, viitoarea berlină electrică de clasă compactă va fi un rival direct pentru Tesla Model 3. Acesta este doar încă un model dintre cele cinci pe care constructorul asiatic a anunțat că le va lansa în Europa până în 2025.

Oficialii chinezi spun că, odată ce gama de vehicule electrice va crește la opt modele, ținta propusă este să ajungă să vândă până la 650.000 de mașini pe an. Acesta este un obiectiv destul de îndrăzneț pentru un producător care a vândut 71.941 de vehicule în 2022, toate fiind modelul 001 Shooting Brake.

De asemenea, nu cu mult timp în urmă, brandul deținut de Geely și-a dezvăluit intenția de a dubla vânzările în anul curent ca urmare a lansării MPV-ului 009 și a SUV-ului compact X.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Polestar 4 va debuta la Shanghai pe 18 aprilie din postura de cel mai rapid model al suedezilor

Mihai Morcovescu

VIDEO: Porsche Cayenne facelift testat în condiții extreme înainte de lansarea din primăvară

Mihai Morcovescu

Renault a livrat 122 de ambulanțe către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Dragos Baltateanu