AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Zeekr a obținut o finanțare de 750 de milioane de dolari și este evaluat în momentul de față la 13 miliarde de dolari

Zeekr

Producătorul chinez de automobile electrice Zeekr, care face parte din portofoliul celor de la Geely Holding, a obținut o finanțare în valoare de 750 de milioane de dolari de la un grup de investiții din China.

Este vorba despre cinci companii de top din această țară, și anume Prof. Amnon Shashua, Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), Yuexiu Industrial Fund, Tongshang Fund și Xin’an Intelligent Manufacturing Fund.

Zeekr se va extinde pe piața europeană spre sfârșitul lui 2023

Zeekr

Cei de la Zeekr vor folosi aceste fonduri pentru a accelera procesul de cercetare și de dezvoltare la nivel global a propriilor tehnologii, precum și pentru lansarea oficială pe piața europeană, care se va produce spre sfârșitul anului curent.

Primul model care va fi lansat în Europa va fi crossover-ul subcompact Zeekr X, al treilea model din portofoliul companiei înființată cu doar doi ani în urmă.

Cum spuneam, cinci investitori au convenit să investească în brandul chinezesc, totalul investiției urmând a fi 750 de milioane de dolari. Odată cu finalizarea acestei runde de finanțare, Zeekr a fost evaluat la 13 miliarde de dolari.

Potrivit comunicatului de presă oficial publicat de producătorul asiatic de vehicule cu emisii zero, „semnarea cu succes a celei de-a doua runde de finanțare externă reprezintă un vot semnificativ de încredere în perspectivele de creștere și în viitorul Zeekr”, după cum a declarat Daniel Donghui Li, CEO al Geely Holding Group.

Asiaticii dezvoltă tehnologii bazate pe securitate, reziliență, utilizare și servicii noi de mobilitate. În același timp, compania cu sediul în orașul Ningbo va folosi aceste fonduri pentru a explora și extinde rețeaua globală de vânzări.

Zeekr a demarat în ianuarie vânzările la MPV-ul cu emisii zero 009

Această rundă de finanțare coincide cu o tranziție accelerată către electrificare în cadrul gigantului Geely pentru a sprijini vânzările de automobile cu emisii zero și de dezvoltare a noilor tehnologii de mobilitate electrică.

Zeekr

Zeekr a fost înființată în aprilie 2021 ca un brand global de vehicule electrice premium, cu centre de cercetare și de dezvoltare în Göteborg (Suedia) și Hangzhou (China).

În luna octombrie a aceluiași an chinezii au început livrările modelului 001, ajungând în prezent la peste 80.000 de exemplare vândute. În ianuarie anul acesta, au fost demarate livrările pentru monovolumul cu emisii zero de dimensiuni mari 009 (foto, sus).

Sursa: Zeekr

Articole similare

Volkswagen a început producția electricului ID.7 la uzina din Emden

Mihai Morcovescu

PEUGEOT sărbătorește 210 ani de existență

Filip Sîrbu

Audi a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric Q6 e-tron. Când va debuta noul model?

Mihai Morcovescu