AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

România va ajunge la 25.000 de automobile electrice până la finalul anului 2022

Conform unei analize realizată de Lektri.co, în ultima lună din trimestrul al treilea al anului, în România au fost înmatriculate 1.373 de mașini electrice, ceea ce reprezintă o creștere 251% comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Dacia Spring, modelul care poartă sigla producătorului de la Mioveni, deține jumătate din piață.

Potrivit datelor puiblicate de Lektri.co, în primele nouă luni din 2022, au fost vândute 8.375 de vehicule electrice noi, cumulând, astfel, un total de 21.258 de unităţi.

Compania care produce la Timișoara stații de încărcare pentru mașinile electrice estimează că, până la finele anului curent, în România va fi atins pragul de 25.000 de vehicule cu emisii zero înregistrate.

Dacia Spring deține jumătate din piața electricelor

România

Dacia Spring este în continuare cel mai popular model electric comercializat pe piața auto autohtonă cu 4.168 de exemplare înmatriculate de la începutul acestui an.

Asta înseamnă că, în 2022, au fost înmatriculate cu aproximativ 50% mai multe Spring-uri comparativ cu anul anterior. Doar în septembrie au fost vândute 642 de unități ale electricei Dacia.

Pe locul al doilea se află Tesla Model 3 cu 651 de exemplare, în timp ce Volkswagen e-Up! completează podiumul, cu 367 de unități înmatriculate.

La „general”, conduce tot Dacia Spring, cu 7.234 de unități, urmat de Renault ZOE cu 2.084 de unități și de Volkswagen e-Up! cu 1.175 de unități.

Segmentul high-end, care include modele Audi, BMW, Mercedes-Benz și Porsche, a înregistrat 82 de noi înmatriculări în primele nouă luni din 2022.

Numărul stațiilor de încărcare din România a crescut în 2022 cu 2,5%

România

Raportat la infrastructura de încărcare, dacă luăm în considerare doar încărcătoarele publice, fără restricții, cele mai utilizate sunt cele AC Type 2 și cele de tip „fast-charger” CCS/CHAdeMO.

Potrivit platformei Plugshare, în România există în momentul de față 2.896 de încărcătoare publice, în timp ce numărul locațiilor publice de încărcare a ajuns la 1.313.

Numărul locațiilor de încărcare a crescut cu 2,5%, cel al încărcătoarelor Type 2 cu 1,1%, iar cel al încărcătoarelor rapide de tip CCS/CHAdeMO cu 4,5%. Creșterile sunt raportate la luna precedentă. În comparație, numărul total al mașinilor electrice a crescut în aceeași perioadă cu 6,9%.

Sursa: Lektri.co

Articole similare

Comunicat de presă Mobilitatea viitorului 4 octombrie Iași

Filip Sîrbu

Les Echos îl citează pe Dan Vardie, fondatorul Autobest: Luca de Meo este „un geniu al marketingului”

administrator_autopromag

Dacia și-a lansat noua colecție de accesorii, care sunt realizate din materiale reciclate și reciclabile

Mihai Morcovescu