AUTOpro
Stiri Connected

Waze te ajută să econonomisești combustibil. Ce trebuie să faci?

Aplicatie Waze

Waze este una dintre cele mai populare aplicații de navigație din lume, la fel și la noi în țară. Doar că a numi acest utilitar doar o altă aplicație de navigație este oarecum incorect, fiindcă acest software este mult mai mult de atât. Nu doar pe partea de comunitate are ceva în plus, cât pe multiplele funcții, ce te pot ajuta inclusiv să economisești bani, prin diferite metode.

Waze a fost cumpărat de Google încă din 2013 pentru o sumă estimată între 1,1 și 1,3 miliarde de dolari. Gigantul Alphabet a intuit potențialul imens al aplicației Waze, care are în 2022 circa 150 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Waze le dă sfaturi în materie de eficiență și posesorilor de „electrice”

Pe lângă faptul că aplicația calculează cea mai bună rută folosind algoritmi ce țin cont de experiența live a tuturor membrilor, precum și de preferințele utilizatorului, Waze te poate ajuta să economisești și bani.

Și, din nou, nu este vorba doar despre faptul că te anunță din timp dacă pe traseul tău este poliție. Este despre posibilitatea ca Waze să îți afișeze în timp real prețul carburanților de la stațiile din apropiere.

Preturi carburanti in Waze

Pentru a primi costurile pentru tipul de combustibil pe care îl consumă vehiculul tău, este nevoie să salvezi această preferință în aplicație. Din meniul „Waze-ul meu” și apoi „Setări” mergi la „Detaliile vehiculului” și alegi „Tipul de carburant preferat”.

Doar atât și apoi, atunci când vei căuta stații de carburant, îți vor fi oferite nu doar locațiile benzinăriilor, ci și prețul per litru de carburant ales de tine. Simplu și convenabil.

Mai mult decât atât, chiar pentru cei care au trecut deja la mașini electrice există opțiuni. Din același meniu cu „Detaliile vehiculului” alegi de la „Tip vehicul” unul electric.

Apoi, când vei căuta stații de încărcare, vei avea parte de toate locațiile din apropiere. Aici poate că în țara noastră Waze nu este cea mai bine pusă la punct astfel de aplicație, fiind altele precum PlugShare care ar fi mai potrivite.

Aplicatie PlugShare Android

Totuși, pe măsură ce în România numărul de mașini electrice va crește, iar asta se întâmplă deja, suntem siguri că și Waze va deveni mai capabil inclusiv pe această direcție.

Sursa: it.motor1.com

Articole similare

Oliver Blume este noul CEO Volkswagen Group

Darius Pana

EVENIMENT: „Millions of lives to save on the roads” de Jean Todt

Dan Vardie

Aiways U5 s-a lansat în Belgia

Florin Amariei