AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Stiri

Renault Scenic Vision Concept a câștigat prima ediție a premiului Autobest „The Future is Here”

Autobest

Renault Scenic Vision Concept, care a fost dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris, a primit premiul inaugural „The Future is Here” în urma votului exprimat de membrii juriului AUTOBEST și confirmată de Frank Stephenson, președintele Think Tank-ului.

Aceștia au analizat mai multe concept-car-uri prezentate în ultimul an pentru a vedea dincolo de simplul design și de cât de durabile și realiste au fost caracteristicile și elementele acestora în lumea auto.

Renault Scenic Vision Concept este o adevărată declarație în materie de design

Renault Scenic Vision COncept

„Ne aprofundăm cercetările pentru a înțelege cât de realiste sunt aceste mașini concept și cât de pregătite sunt pentru implementare în producție. Această analiză include procentul de materiale reciclate și gradul de reciclabilitate a vehiculului și a componentelor după utilizarea regulată. Căutăm să descoperim tehnologii revoluționare în orice parte a conceptului pentru a proteja mediul și a simplifica producția neutră din punct de vedere al carbonului. AUTOBEST a fost întotdeauna foarte sensibil la eficiența energetică și producția de mașini. Proiectul unic european ECOBEST Challenge este un exemplu clar al modului în care AUTOBEST acționează în acest sens”, a declarat Dan Vardie, fondator și președinte al AUTOBEST.

În continuare, acesta a precizat că premiul inovator se referă la modul în care aceste noi tehnologii sunt pentru un viitor real de mobilitate în următorii 3, 5 și 10 ani. „Întreaga noastră abordare este prin ochii milioanelor de consumatori dornici să înțeleagă ce are sens pentru viitorul lor de mobilitate. Cu toții iubim declarațiile de design, dar The Future is Here depășește aspectul arătos, tendințele de design sau indicii despre viitoarele noi modele. Oferă sute de milioane de utilizatori de mașini din întreaga lume o referință despre ceea ce ne putem aștepta cu toții în viitorul nostru de mobilitate. Renault Scenic Vision bifează toate casetele”.

În timpul ceremoniei care a avut loc la Salonul Auto de la Paris, CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, a declarat: „Suntem foarte mândri să primim din partea AUTOBEST acest nou premiu „The Future is Here” pentru Renault Scenic Vision Concept. Ca producător de automobile, avem ocazia, datorită expertizei, viziunii și creativității echipelor noastre, să schimbăm lucrurile propunând soluții concrete pentru o dezvoltare mai durabilă și decarbonizarea produselor noastre. Renault Scenic Vision Concept întruchipează angajamentul mărcii Renault și al echipelor sale față de o nouă strategie ESG și pe cei trei piloni ai săi: mediu, siguranță și incluziune. Aceasta este mai mult decât un simplu concept de mașină, demonstrează că o putem face. Suntem deja pe drum!”.

Prin ce se distinge conceptul Renault Scenic Vision?

Renault Scenic Vision

Renault Scenic Vision Concept este primul vehicul de propulsie cu extensie de gamă electrică H2 din lume. Specialiștii Renault au fuzionat o mașină electrică cu baterie Li-Ion cu o celulă de combustie cu hidrogen. Pentru a nu face confuzii, inginerul-șef al Renault pentru proiectele H2 a precizat că prototipul Scenic Vision nu dispune de nici un motor termic cu hidrogen.

Conceptul francezilor este dotat cu cele mai noi tehnologii, are un design inovator și o amprentă redusă de carbon (cu 75% mai mică decât Megane E-Tech!).

Cu Conceptul Scenic Vision, Renault face o declarație – designul mașinii nu este cea mai importantă caracteristică, ci mesajul său. 90% din ceea ce arată Scenic Vision în acest moment va fi modelul de producție în 2024.

De asemenea, Renault Scenic Vision Concept îmbrățișează angajamentul strategic al celor de la Renault în dezvoltarea durabilă, fiind realizat din materialele reciclate (70%) și materiale reciclabile (95%), inclusiv bateria. Interiorul prototipului este fabricat integral din materiale reciclate, inclusiv plastic, fibră de carbon și aluminiu.

O caracteristică interesantă a lui Renault Scenic Vision Concept este „Safety Coach”, funcție care vizează reducerea accidentelor cu 70%, în timp ce vizibilitatea crește cu 24%. Sistemul de purificare a aerului poate purifica aerul din jurul mașinii atunci când este conectat la priză, airbag-urile care îmbrățișează pasagerii – ca un cocon – și sistemul de recunoaștere a feței din stâlpul B care modifică setările mașinii în funcție de pășirea șoferului în mașină.

Grupul de propulsie folosește un motor electric de 160 kW alimentat de o baterie Li-Ion și o pilă de combustibil cu hidrogen de 15 kWh. Bateria de 40 kWh este concepută pentru a avea jumătate din greutate și mai ieftină decât una făcută pentru o mașină electrică echivalentă.

Renault Scenic Vision Concept a comunicat o autonomie de până la 800 de kilometri cu o baterie EV plină + rezervor H2 plin (2,5 kg) și o oprire de 5 minute pentru umplerea rezervorului de hidrogen. Bateria conține Li Ni-Co reciclat, iar celula de combustibil H2 folosește 100% platină reciclată.

Articole similare

Noul smart #5: primele imagini cu SUV-ul electric cu până la 646 CP

Mihai Morcovescu

Huawei, cu un pas în fața Apple. Renunță la telefoane și produce mașini electrice

Florin Amariei

Noua generație Porsche Panamera va primi o motorizare hibridă de 650 CP

Mihai Morcovescu