AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Green car Industrie Stiri

Vinfast devine primul câștigător al premiului Autobest „The Rising Star”, al doilea în 4 ani pentru brandul vietnamez

Vinfast

VinFast, primul producător vietnamez de vehicule electrice, a primit cu ocazia Salonului Auto de la Paris premiul AUTOBEST „The Rising Star” ca o recunoaștere a dezvoltării rapide a companiei la scară europeană și globală. În mai puțin de 4 ani, VINFAST a evoluat de la un start-up de succes la o companie auto globală de ultimă generație, provocând industria cu multe realizări.

Membrii juriului AUTOBEST, jurnaliști auto din Europa cu experiență, au votat pe baza unor criterii precum strategia de afaceri, gama de modele, disponibilitatea comercială și credibilitatea.

Vinfast se află la al doilea premiu AUTOBEST

Vinfast

Au fost recunoscute, astfel, strategia robustă de lansare europeană a celor de la VinFast, angajamentul mărcii față de piețele europene cu mai mult de o singură mașină, flexibilitatea de cumpărare, inovația, concentrarea asupra mediului, infrastructura, service-ul și asistența clienților. 

VinFast a obținut acest premiu la exact patru ani după ce primise, tot la Salonul Auto de la Paris 2018, premiul AUTOBEST „A Star Is Born”.

„În 2018, VinFast a debutat cu un plan ambițios ale cărui obiective necesită, în mod normal, timp îndelungat pentru a fi atinse. Însă, doar patru ani mai târziu, recunoaștem ascensiunea spectaculoasă a VinFast nu numai ca primul producător global de vehicule din Vietnam, ci și unul dintre primii din lume care a oprit producția de automobile convenționale cu ardere internă pentru o strategie complet electrică”, a declarat Dan Vardie, fondator și președinte AUTOBEST.

AUTOBEST salută prezența VinFast pe piața din Europa

Potrivit acestuia, compania vietnameză a trecut cu o viteză incredibilă de la construirea unui complex de producție foarte automatizat, cu scalabilitate de vârf în regiune, lansarea în parteneriate cu furnizori recunoscuți la nivel global, până la anunțarea unei game de modele complet electrice și a unei strategii europene robuste de lansare. VinFast s-a dovedit a fi lider în pachetul de noi branduri de automobile ambițioase. Suntem încântați să prezentăm acest premiu și să le salutăm oficial debutul în Europa”, a mai spus Dan Vardie.

CEO-ul VinFast și vicepreședintele Vingroup, Le Thi Thu Thuy, a declarat: „Suntem încântați să fim recunoscuți de experți drept una dintre cele mai tinere și mai vibrante mărci de automobile din industrie. Acest premiu nu numai că recunoaște munca noastră asiduă în direcția electromobilității, dar remarcă și prezența unui brand vietnamez în industria auto globală. Ne angajăm că vom continua să inovăm pentru a oferi produse excelente, oferte optime, însoțind în același timp clienții noștri europeni și globali în călătoria către viitorul durabil”.

Articole similare

Ford Otosan a demarat producția modelelor Transit Courier și Tourneo Courier la Craiova

Mihai Morcovescu

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro – Interviu cu încă un român de success: Dana Cortina, Director General Volkswagen Group Retail Spain

Dan Vardie

CES 2024: Continental a prezentat noul ecran transparent din cristal Swarovski

Mihai Morcovescu