AUTOpro
Generale Stiri

Dacia pregătește în mare secret înlocuitorul Loganului. Viitorul model va fi un SUV compact și va sosi în 2026

APIA

Dacia și-a stabilit la începutul anului 2021 un plan strategic extrem de ambițios pentru următorii 5 ani. Acesta include lansarea unor modele importante precum cea de-a treia generație a lui Duster sau debutul mult-așteptatului Bigster.

În luna ianuarie 2021, Dacia a prezentat foaia de parcurs pentru anul 2025, care include o listă lungă de lansări importante. Agenda include noi modele care au rolul de a definitiva procesul de revoluție internă pe care constructorul autohton l-a început odată cu lansarea lui Spring, primul model electric din istoria companiei.

Producătorul de la Mioveni nu se va opri, însă aici. Conform unor informații apărute în presa franceză de specialitate, Dacia pregătește în mare secret un model complet nou, care va înlocui actualul Logan.

Dacia va lansa cinci modele în următorii cinci ani

Dacia Logan

Într-un context economic dificil, în care prețurile la mașini sunt în continuă creștere, Dacia profită din plin de raportul preț/calitate/performanțe al modelelor pe care le comercializează pentru a atrage noi clienți. 

După ce și-a prezentat noua identitate vizuală, care a fost aplicată tuturor modelelor din gamă, producătorul român nu intenționează să se oprească aici.

Astfel, în 2023, va fi lansat pe piață Jogger 1.6 Hybrid, primul astfel de vehicul din istoria mărcii, iar anul următor electricul Spring va primi o serie de upgrade-uri în special de ordin tehnic, care vor consta într-un motor mai puternic de 60 CP și o baterie care va asigura o autonomie situată între 250 și 300 de kilometri.

Ceva mai târziu, în gamă își vor face loc noul Duster (2024), noul SUV Bigster (2025) și noua generație Sandero (2027), care va fi un model complet electric.

Dacia Logan se transformă într-un SUV de dimensiuni compacte

Dacia

Și asta nu este tot… Conform unor informații publicate de publicația franceză L ‘Argus, Dacia lucrează în mare secret la un automobil complet nou. Este vorba despre un SUV de dimensiuni compacte, care va înlocui actualul Logan și va fi poziționat în gamă între Sandero Stepway și Duster.

Viitorul model va fi dezvoltat pe platforma CMF-B și va fi electrificat, urmând să fie disponibil într-o versiune light hybrid (MHEV), bazată pe un motor pe benzină. Totodată, va exista și o variantă alimentată cu dual-combustibil cu adaptare la GPL, iar sursa citată susține că este posibilă și o variantă 100% electrică

Viitorul SUV de la Dacia, care nu se știe dacă se va numi tot Logan, își va face debutul în 2026.

Sursa: L ‘Argus

Articole similare

Mon Ami, electromobilitate pentru toți

Dan Vardie

Porsche a retras de pe piața europeană modelele 718 Cayman și Boxster

Mihai Morcovescu

Exclusivitate mondială – Nu avem zero emisii pentru motoarele cu combustie internă alimentate cu hidrogen

Darius Pana