AUTOpro
Stiri

Dacia relansează ediția specială Duster Extreme pe versiunea 2022 a SUV-ului românesc

Dacia

Dacia a prezentat la Salonul Auto de la Paris întreaga gamă de modele care au adoptat noua identitate vizuală de marcă. Mașinile pot fi comandate, iar primele livrări sunt prevăzute pentru sfârșitul anului curent.

Între acestea se numără, evident, și Duster, care în versiunea „echipată” cu noul logo „Dacia Link” primește ediția limitată Extreme. Aceasta și-a făcut debutul pe SUV-ul autohton în vara anului 2021.

Dacia Duster Extreme costă de la 20.600 de euro

Dacia

La mijlocul lunii iunie a fost reînnoită întreaga gamă Dacia. Emblema tradițională a fost înlocuită cu un logo modernizat care combină literele D și C și poartă denumirea de „Dacia Link”.

Odată cu apariția acestei noi identități de brand, producătorul de automobile de la Mioveni relansează ediția limitată intitulată Duster Extreme. Aceasta se alătură seriei limitate Mat Edition, care a îmbogăţit catalogul gamei Duster la începutul acestei săptămâni.

Noua serie limitată Duster Extreme se distinge prin binecunoscutele inserții decorative de culoarea portocalie de la nivelul carcaselor oglinzilor retrovizoare reglabile electric și rabatabile, a barelor pentru pavilion și a hayonului.

Aspectul exterior este completat de jantele din aluminiu cu dimensiunea de 17 inch. Acestea sunt finisate în nuanța Full Black indiferent de culoarea caroseriei (White, Blue, Black, Orange, Kaki, Grey Urban și Grey Connect).

Tema portocalie discretă continuă și la interior, unde o regăsim pe mânerele ușilor, pe consola centrală, pe rama gurilor de ventilație și pe tapițerie.

Această serie limitată Duster Extreme se bazează pe echiparea de top Journey. Asta înseamnă că oferă, între altele, lumini de zi cu LED, faruri de ceață, volan multifuncțional reglabil pe înălțime și adâncime, card de acces hands-free, cameră multiview, sistem de infotainment Media Nav Evolution compatibil Apple CarPlay și Android Auto, aer conditionat automat, geamuri full electric și airbag-uri frontale, laterale și cortină.

Patru versiuni de motorizare pentru noul Dacia Duster Extreme

Dacia

Comparativ cu versiunea anterioară Extreme, care era disponibilă în două versiuni de motorizare, acest model va fi oferit cu toate sistemele de propulsie din catalog.

Este vorba despre ECO-G 100 CP, TCe 130 și 150 CP și Blue dCi 115 CP. Dintre acestea, doar versiunea diesel beneficiază de sistem tracțiune integrală.

Noua ediție limitată Dacia Duster Extreme poate fi comandată în Franța de la 20.600 de euro. Prețul este valabil pentru modelul dual-combustibil benzină-GPL 1.0 ECO-G. Vârful de gamă diesel 4×4 are un preț de 25.100 de euro.

Sursa: L’Argus

Articole similare

Archer Maker – un alt taxi aerian, dezvăluit

Florin Amariei

Noul Praga R1, un proiect marca Frank Stephenson și Praga Cars

Florin Amariei

Sisteme multimedia moderne pentru modele clasice Porsche

administrator_autopromag