AUTOpro
Generale Stiri

Renault Clio depășește Volkswagen Golf la capitolul înmatriculări

Cifrele pentru înmatriculări automobile noi pentru luna februarie 2020 în Europa arată o schimbare de lider: Renault Clio urcă pe primul loc depășind modelul VW Golf.

Renault Clio a fost modelul cu cele mai multe înmatriculări în luna februarie 2020 pe piața din Europa. Modelul de clasă mică produs în Franța a înregistrat un total de 24.914 unități înmatriculate, detronând astfel liderul clasic Volkswagen Golf.

VW Golf deținea în mod tradițional primul loc în preferințele europenilor, dar în luna februarie a înregistrat o scădere cu 21% a înmatriculărilor. Diferența dintre Renault Clio și Volkswagen Golf a fost de 179 unități.

Podiumul a fost completat de modelul Peugeot 208 care a înregistrat 20.923 de înmatriculări în luna februarie. Este urmat în clasament de modelele Fiat Panda, Ford Focus, Citroen C3, Volkswagen Polo, Skoda Octavia și Toyota Yaris.

Deși în mod normal am fi găsit modelul Dacia Sandero în top 10, în februarie 2020 acesta a căzut tocmai pe locul 19 în clasamentul european al înmatriculărilor cu 12.541 unități.

Articole similare

Ferrari Omologata: o nouă creație unică

Frankfurt 2015 – Galerie foto

Strategia GM, adaptată: vinde mai puțin, dar mai scump!

Florin Amariei

Leave a Comment